Αν απόψε αποφάσισες ότι είναι βραδιά ταινίας τότε σου προτείνουμε ένα ευφυές αριστούργημα, με μία άρρωστη ιστορία. Είναι τα κορεάτικα που μιλούν στην ταινία; Είναι οι σκοτεινές εικόνες; Είναι το ταλαιπωρημένο και γεμάτο εκδίκηση βλέμμα του πρωταγωνιστή; Δεν ξέρουμε ! Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν πήρε άδικα τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών το 2004, διότι την είδαμε και πάγωσε το αίμα μας, ξαφνιαστήκαμε και σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα ακόμα και αν δε σου αρέσουν τόσο αυτού του είδους οι ταινίες.

Ένας άνδρας έχει απαχθεί και φυλακιστεί σε ένα άθλιο κελί για 15 χρόνια χωρίς εξήγηση. Στη συνέχεια, απελευθερώνεται εξοπλισμένος με ένα κινητό, χρήματα και ακριβά ρούχα. (Πάλι χωρίς εξήγηση! Τέλειο;; Είδες που στο είπα;)  Όπως ο ίδιος προσπαθεί να εξηγήσει τη φυλάκιση του για να πάρει την εκδίκησή του, ο  πρωταγωνιστής μας Oh Dae-Su ( Min-sik Choi ) ανακαλύπτει ότι ο απαγωγέας του έχει μεγαλύτερα σχέδια για αυτόν και τον οδηγεί σε ένα μονοπάτι πόνου και δυστυχίας, σε μία προσπάθεια να αποκαλύψει το κίνητρο του μυστηριώδους βασανιστή του.

Αν έχεις γερό στομάχι, πάρε την κολλητή σου, κάνε κεφαλοκλείδωμα στο αγόρι σου και δες την !  좋은 시야 ! Δε σε βρίζω! Σημαίνει καλή προβολή στα κορεάτικα!

Στοιχεία:

Παραγωγή:2003,  IMDB : 8,4/10

Είδος: Δράμα, Μυστήριο, Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Chan-wook Park

Σενάριο:  Garon Tsuchiya

Πρωταγωνιστούν:  Min-sik ChoiJi-tae YuHye-jeong Kang   Διάβασε ακόμη:

Café de Flore: Μια ιστορία αγάπης που κρατάει για πάντα!

Έξι ταινίες μόδας που πρέπει να δεις και δεν είναι το Sex and The city