Κάτω στον Πειραιά, όρια Ταμπούρια θα το δεις. Σκηνικό από παλιά ελληνική ταινία, κάτι από μπακαλόγατο κάτι από παντοπωλείο σε κάτι χωριά ξεχασμένα.

Ο κυρ Αποστόλης, ο τωρινός ιδιοκτήτης, έχει καταφέρει να διατηρήσει το μικρό αυτό οινοπαντοπωλείο σαν σε χρονοκάψουλα. Διαφημίσεις της τότε εποχής, τενεκεδένια κουτιά με πελτέ, σκόνη για πλύσιμο στο χέρι στοιβαγμένα ένα σωρό στα ράφια και ένα κάρο προϊόντα τόσο για νοικοκυρές όσο και για τους πεινασμένους επισκέπτες. Ράφια σκαλιστά και ένα παλιό με ξύλινη επένδυση ψυγείο «Εν Ελλάδι, 1938». Το Ειδικόν πλέον λειτουργεί μόνο σαν ταβέρνα.

Το μενού λιτό. Κεφτεδάκια από τα χέρια της κ. Βούλας, σαλάτα, γραβιέρα, ελιές, λουκάνικο, σουτζούκι να συνοδέψει το ουζάκι, συκώτι, ομελέτα με κορν μπιφ (η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού) και η τούρτα δηλαδή πατάτες τηγανιτές και από πάνω δυο αυγά μελάτα! Ρετσίνα παραγωγής του μαγαζιού.

Ποτέ δεν ήταν το πολύ φαί ήταν το γλέντι λέει ο κυρ Αποστόλης. Στέκι του Τσιτσάνη και του Καζαντζίδη και πολλών άλλων γνωστών και άγνωστων, σχετικών με τη μουσική και μη. Μαζεύονταν συχνά πυκνά κόσμος πολύς να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Σουινγκ, τουιστ και τσάρλεστον.

Εδώ δεν θα έρθεις μόνο για να φας ή για να χαζέψεις τα παλιά αντικείμενα. Θα πας για να γυρίσεις πίσω στο χρόνο. Να ακούσεις ιστορίες από ανθρώπους καλούς, απλούς και φιλόξενους. Εργατικούς στον τομέα που ξέρουν εδώ και τόσα χρόνια. Και μόνο όταν φύγεις θα καταλάβεις πως ζούμε ξανά στο 2016.

Πληροφορίες: Οινοπαντοπωλείο Tο Ειδικόν, Ψαρών 38 και Σαλαμίνος, Πειραιάς, τηλέφωνο επικοινωνίας:  210 4612.674.  Διάβασε ακόμη:

Ξέρουμε που θα φας το καλύτερο pancake της Αθήνας!

Φύγαμε για πρωινό στο αγαπημένο Theory Bar & More!