Εννοείται πως συμμετείχα στο καρναβάλι αλλά πώς να στο πω το ταξίδι στην Πάτρα με έκανε να καταλάβω πως αυτό το μέρος κρύβει κι άλλο πρόσωπο!

Αυτά είναι τα έξι πράγματα που «πήρα» μαζί μου φεύγοντας και θα πάρεις κι εσύ αν την επισκεφτείς:

  1. Βόλτα στον πεζόδρομο στη Ρήγα Φεραίου. «Όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες, έτσι και για τους Πατρινούς ο καφές δεν είναι απλή υπόθεση αλλά τρόπος ζωής. Η Πάτρα κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών που διαμένουν σε αυτή έχει πολλές καφετέριες σε κάθε γωνιά της πόλης» όπως αναφέρεται ρητά και στον τουριστικό οδηγό της Πάτρας. Ο πολυπληθής πεζόδρομος στην οδό αυτή έχει δεξιά και αριστερά σε όλο το μήκος του καφετέριες εστιατόρια και μαγαζιά. Είναι πλέον το πιο κεντρικό σημείο της πόλης.
  2. Επίσκεψη στην Achaia Claus όπου φτιάχνεται παραδοσιακό κρασί και τεντούρα. H Οινοποιία  ACHAIA (ΑΧΑΪΑ) CLAUSS την οποία ίδρυσε ο Βαυαρός Gustav Clauss, βρίσκεται μόλις 8χλμ. από το κέντρο της Πάτρας στο όρος Παναχαϊκό. Είναι η πρώτη ελληνική Οινοποιία από το 1861. Οι ώρες υποδοχής είναι 10.00 το πρωί έως 17.00 το απόγευμα, όλες τις μέρες του χρόνου και τις Κυριακές.
  3. Στη βόρεια προβλήτα του Λιμένα πατρών βρίσκεται η μαρίνα της Πάτρας. Ενδεικνύεται για περπάτημα και καφέ από το πρωί έως της ώρες του δειλινού. Ενδεικνύεται επίσης για βόλτα και μεζέδες η οδός Ηφαίστου, μια οδός που πλημμυρίζει από τραπεζάκια και φοιτητές.
  4. Από αρχαιολογικό ενδιαφέρον επιβάλλεται μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Βούντενης και το Ρωμαϊκό Ωδείο.
  5. Pickpatras. Εδώ και 7 χρόνια διοργανώνεται το πιο απροσδόκητο event. Όλη η Πάτρα μεταμορφώνεται σε πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κανένα αμάξι μόνο carts! Για τους λάτρεις της ταχύτητας ή απλά για χάζι αν θές να νιώσεις έστω και λίγο πως βρίσκεσαι στο Μονακό δεν πρέπει να το χάσεις!
  6. Last but not least μια ωδή στις απόκριες το περίφημο καρναβάλι της Πάτρας. Εντάξει, δεν μπορούσα να μην το συμπεριλάβω!  Πώς να το κάνουμε είναι αλλιώς να ακούς για αυτό και αλλιώς να το ζεις! Θα δεις να συμμετέχουν από μικροί εως πολύ μεγάλοι σε ό,τι στολή μπορεί να βάλει ο νους σου. Και όλα κυλάνε όμορφα με μια μαυροδάφνη στο χέρι και μουσική να ακούγεται από παντού! (Μέχρι και πιτάδικο βγάζει έξω ηχεία!) Το Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα θα δεις την βραδυνή παρέλαση και την Κυριακή της Αποκριάς από το πρωί μέχρι το βράδυ άρματα και γκρούπς θα παρελαύνουν. Γίνεται χαμός, κάθε χρόνο και είναι εμπειρία ζωής να συμμετέχεις. Αν απλώς πας θα δεις ένα καρναβάλι και πολύ μα πάρα πολύ κόσμο.

 

   Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!