Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας. Παρά την βαριά ιστορία στις πλάτες του, σήμερα είναι ο βασιλιάς του Night clubbing.

Οι διακοπές στο Βερολίνο θα σου μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς με τόσα πράγματα που έχεις να δεις και να κάνεις. Κι επειδή εμείς είμαστε ήδη εκεί, σου έχουμε 12 λόγους για να ανοίξεις τώρα το pc σου και να κλείσεις αμέσως εισιτήρια!

Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς:

 1. Την Πύλη του Βραδεμβούργου. Μνημείο εσπευσμένο από τα προπύλαια της Ακρόπολης συμβολίζει την ειρήνη.
 2. Το Τείχος του Βερολίνου. Μόλις το 1990 στο τέλος του ψυχρού πολέμου το Βερολίνο επανενώθηκε γκρεμίζοντας το «τείχος της ντροπής» όπως ονομάστηκε. Σήμερα τρία σημεία του στέκουν ακόμα όρθια.
 3. Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου. Τεράστιος. Με άπειρα ζωάκια που τον καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο.
 4. Το μουσείου της Περγάμου. Η Πέργαμος στην Γερμανία. Αν αναλογιστείς πόση προβολή έχει η Ελλάδα μέσα από τα μουσεία αυτά τότε θα καταλάβεις προς τι το κύμα των ανθρώπων με κάλτσα και πέδιλο κάθε καλοκαίρι.
 5. Alexander platz. Η πλατεία αυτή ονομαζόταν Πλατεία των Βοδιών αλλά μετά την επίσκεψη του Τσάρου Αλεξάνδρου του Α ονομάστηκε Alexander Platz. Εκεί θα βρεις και τον περίφημο Πύργο της Τηλεόρασης.
 6. Ο Πύργος της Τηλεόρασης. Στην πλατεία Alexander υψώνεται αυτό το πανήψυλο κτήριο. Μπορείς να ανέβεις στο τέρμα και να θαυμάσεις το Βερολίνο σε πανοραμική θέα.
 7. Potsdamer platz. Περί τα 1920 η  Ποτσντάμερ Πλατζ ήταν μια από τις πιο ζωντανές και πλατείες  σε όλη την Ευρώπη. Το 1943 βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε. Σήμερα γνωρίζει και πάλι στιγμές δόξας.
 8. Το νησί των μουσείων. Εκεί φιλοξενούνται 5 μουσεία ανάμεσα στα ποτάμια Spree και Kupfergraben.
 9. Σημείο ελέγχου Τσάρλι. Η μόνη δίοδος για να περάσει κάποιος από το ανατολικό στο δυτικό Βερολίνο και τούμπαλιν ήταν αυτό το σημείο. Το πίο σημαντικό μνημείο δηλαδή του ψυχρού πολέμου. Σήμερα στέκεται εκεί καθαρά για τουριστικούς λόγους με αμερικανούς στρατιώτες που αν θες βγάζετε μαζί φωτογραφία.
 10. Γερμανικό Κοινοβούλιο – Ράιχσταγκ. Επιβλητικό αναγεννησιακό σχέδιο ενός κτιρίου με διαστάσεις 137 μ και 97μ. πλάτος που κατασκευάστηκε μετά την ίδρυση της Γερμανικής αυτοκρατορίας το 1872.
 11. Εμπειρία ζωής το Dunkel Restaurant ήτοι σκοτεινό εστιατόριο. Γεύμα στο απόλυτο σκοτάδι όπου θα σε σερβίρουν τυφλοί σερβιτόροι. Οι υπόλοιπες αισθήσεις φτάνουν στο ζενίθ! Αντέχεις τέτοια πρόκληση?
 12. Γενικά το φαγητό.. Λουκάνικα ,αλλαντικά, παραδοσιακά πιάτα που περιλαμβάνουν εν γένει λουκάνικα, κρέατα, σάλτσες και σούπες όπως η γκούλεν ζουπ. Δεν θα βρεις τρελή ποικιλία η αλήθεια είναι από Βερολινέζικη κουζίνα αλλά θα βρεις πολλές διεθνείς κουζίνες. Και οι ίδιοι οι Βερολινέζοι προτιμούν τούρκικα ντονέρ τα οποία θα τα πάρεις από καντίνες και είναι απλά φα-ντα-στι-κά.Οι Τούρκοι έχουν μια από την μεγαλύτερη κοινότητα στο Βερολίνο και μαζί τους έφεραν και την κουζίνας τους και να ναι καλά!

 

P.S. Hab Spaß! Ή Enjoy που λένε και στο χωριό μου!  Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!