Η απολέπιση του δέρματος ή αλλιώς το peeling είναι από τις πιο σημαντικές περιποιήσεις που χρειάζεται το δέρμα μας σε εβδομαδιαία βάση. Και αυτό γιατί χάρη στην απολέπιση το δέρμα διατηρεί ελαστικότητα, αποκτά φυσική λάμψη και αναπνέει καλύτερα.

Ποιος ο λόγος λοιπόν κορίτσια να ξοδεύετε τα χρήματα σας όταν μπορείτε να φτιάξετε κάτι μόνη σας με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και σε χρόνο ντε-τε;

Peeling προσώπου: Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι μια κουταλιά της σούπας καφέ γαλλικό με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. (Στο peeling προσώπου δεν βάζουμε καθόλου ζάχαρη ή αλάτι, καθώς το δέρμα μας είναι πολύ ευαίσθητο σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα. Οι κόκκοι του καφέ αρκούν!). Σε καθαρό και στεγνό δέρμα τρίψε με κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Το ελαιόλαδο έχει την ιδιότητα να δίνει στο πρόσωπο σου άμεση ενυδάτωση.

Peeling σώματος: Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε 2 φλιτζάνια καφέ γαλλικό, μισό φλιτζάνι ζάχαρη κανονική, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά του γλυκού κανέλα. Επίσης σε στεγνό δέρμα και εδώ, τρίψε με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει άμεσα το σώμα σου και η κανέλα δημιουργεί υπεραιμία με αποτέλεσμα να τονώσει πολύ περισσότερο το δέρμα. Και φυσικά η υπεραιμία βοηθάει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

 

Να θυμάσαι πως ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να κάνεις συχνότερα peeling για να απομακρύνεις κάθε τόσο τα νεκρά κύτταρα!

 Επομένως να η επόμενη υπενθύμιση που πρέπει να βάλεις στο κινητό σου!  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο

Φτιάξε λάδι κανέλας και πες αντίο στην κυτταρίτιδα