Αν ετοιμάζεσαι να πας διακοπές πρώτη φορά με το νέο μέλος της οικογένειας, ήρθε η ώρα να σηκώσεις τα οικογενειακά βάρη. Δεν είμαστε εδώ για να σε τρομάξουμε φυσικά, αλλά για να σε βοηθήσουμε να οργανώσεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις πρώτες σας διακοπές μαζί.

Αρχικά πρέπει να δεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου ως μια περίοδο που μπορείς χαλαρή και χωρίς άγχος να αφοσιωθείς στο μωρό σου. Πόσο μάλλον όταν είσαι και εργαζόμενη μητέρα και ο ελεύθερος χρόνος σου δεν είναι όσο αρκετός θα ήθελες. Όσον αφορά τον προορισμό, επέλεξε ένα μέρος με ρηχή θάλασσα και ζεστά νερά. Φυσικά πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας σε περίπτωση που χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Όσον αφορά την μεταφορά, προτιμότερο θα ήταν να μην ταλαιπωρήσεις το παιδί με πολύωρα ταξίδια. Αν ταξιδέψετε με πλοίο, εξασφάλισε καμπίνα για να έχεις στη διάθεσή σου ένα μέρος ήσυχο για να το κοιμίσεις.

Σχετικά με τη διαμονή, το ιδανικό θα ήταν να εξασφάλιζες ένα ξενοδοχείο με την κατάλληλη υποδομή και υπηρεσίες για να φιλοξενήσει μωρά. Το πιο σημαντικό είναι να φροντίσεις το δωμάτιο ή το ξενοδοχείο που θα κλείσεις να διαθέτει κουζινάκι για να μπορείς να ετοιμάζεις ζεστό νερό για το γάλα του, χαμομήλι, κρέμα ή ό,τι άλλο χρειαστείτε για το παιδί ανά πάσα στιγμή.

Όσο πιο οργανωμένο και μελετημένο είναι το περιεχόμενο της βαλίτσας των διακοπών τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να στεφθούν οι διακοπές σας με επιτυχία. Φτιάξε μια ξεχωριστή βαλίτσα με τα ρούχα και τα εσώρουχα του μωρού. Φρόντισε να πάρεις αρκετά, για να μη χρειαστεί να πλένεις στις διακοπές σας. Σε μια άλλη τσάντα τοποθέτησε τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό και το φαρμακείο του μωρού. Συμβουλεύσου τον παιδίατρο για το τι πρέπει να έχεις μαζί.

Τέλος, σε μια μικρότερη βάλε τα απαραίτητα κουβαδάκια, φτυαράκια, φορτηγάκια, βαρκούλες και κούκλες για την ψυχαγωγία του. Μην ξεχάσεις τα παραμύθια και φυσικά το αγαπημένο του χνουδωτό ζωάκι ή κούκλα. Στις απαραίτητες αποσκευές περιλαμβάνονται επίσης το καρότσι του μωρού, το μπανιερό του, καθώς κι ένα φορητό ψυγείο για τη συντήρηση του γάλακτος και των τροφών του στην παραλία.

Εάν οι φετινές διακοπές σου θυμίζουν μετακόμιση, σε καλωσορίζουμε στο club των νέων γονιών!  Διάβασε ακόμη:

Πρώτη φορά μανούλα; Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο

Άκου την έρευνα: Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο!