Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μια ανεπιθύμητη κύηση και ζητήματα που σχετίζονται με τις επιδόσεις στο κρεβάτι «στοιχειώνουν» την ερωτική ζωή ανδρών και γυναικών. Εθελοντές από Ευρώπη και ΗΠΑ είπαν ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι η ερωτική συνεύρεση με κάποιον/-α που πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Σχεδόν εξίσου ανησυχητικός με τις ανεπιθύμητες κυήσεις είναι ο φόβος ότι ο/η ερωτικός/-η σύντροφος δεν θα τους βρει ελκυστικούς, ενώ οι επόμενοι συχνοί φόβοι επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, όπως ότι δεν θα κατορθώσουν να ικανοποιήσουν τον/την σύντροφό τους ή ότι δεν θα κάνουν καλό σεξ.

Άλλοι φόβοι είναι ότι ο ερωτικός σύντροφος δεν θα δέχεται την άρνηση ως απάντηση σε κάτι που θέλει να κάνει, ότι θα ζητήσει κάτι που θα αντιβαίνει τα όρια που θέτει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του ή ότι θα συμβεί κάτι που θα κάνει το ίδιο το άτομο να νιώσει ντροπή.

Όσον αφορά τις γυναίκες, οι τρεις κυριότεροι φόβοι είναι ένας σύντροφος που θα αρνηθεί να βάλει προφυλακτικό, ένας σύντροφος με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και ένα σπασμένο προφυλακτικό που θα οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

Οι άνδρες μοιράζονται τους δύο από αυτούς τους τρεις φόβους (τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη) αλλά και μία σύντροφος που δεν θα έχει οργασμό ή δεν θα νιώσει ικανοποίηση από το σεξ μαζί τους. Υπάρχουν επίσης πολλά ζητήματα που προκαλούν ανασφάλεια στους άνδρες, όπως η πρόωρη εκσπερμάτωση, το μέγεθος του πέους, το ότι αισθάνονται μη-ελκυστικοί και το ότι πιστεύουν ότι δεν είναι καλοί στο κρεβάτι.

Στις γυναίκες, ο φόβος ότι θα τις πιέσει ο ερωτικός σύντροφος να κάνουν κάτι που δεν θέλουν ή ότι δεν θα δέχεται το «όχι» ως απάντηση είναι πιο ισχυρός από τις ανασφάλειές τους.

Στις κοινές απαντήσεις των δύο φύλων συμπεριλαμβάνονται η φοβία ότι ο σύντροφος θα ενοχληθεί από την τριχοφυΐα στο σώμα τους στη διάρκεια του σεξ και η ντροπή να γδυθούν μπροστά στο άλλο πρόσωπο.

   Διάβασε ακόμη:

Τα στάδια που περνάς όταν έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ

Tips για να τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου!