Φιλία. Εύκολη λέξη δύσκολη όμως στην ουσία της. Θέλει υπομονή, δουλειά και αγάπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να βρεις την πραγματική φιλία στις μέρες μας; Ο Αριστοτέλης είχε χαρακτηρίσει τους αληθινούς φίλους ως «μία ψυχή, σε δύο σώματα», αλλά τι είναι αυτό που διαχωρίζει τις παντοτινές φιλίες από τις  περιστασιακές;

 

Αν στα παρακάτω χαρακτηριστικά κουνήσεις θετικά το κεφάλι σου τότε μάλλον η τύχη στου χτύπησε την πόρτα!

  1. Σε ακούει πραγματικά

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να ανοίξεις συζήτηση με κάποιον και εκείνος καταφέρνει να γυρνάει πάντοτε το θέμα πίσω στον εαυτό του; Oι συζητήσεις με τους αληθινούς σου φίλους δεν είναι ποτέ μονόπλευρες!

  1. Σε στηρίζει σε κάθε δυσκολία

Είναι εύκολο για κάποιον να σε στηρίξει στην επιτυχία, αλλά ο πραγματικός φίλος θα βρεθεί δίπλα σου και στα καλά και στα κακά, το πένθος, τη χαρά, τις αποτυχίες.

  1. Σε κρατά προσγειωμένο

Όχι δεν σε μειώνει αντιθέτως σε κρατά στη γη! Εκείνη τη στιγμή που τα μυαλά σου ετοιμάζονται να πάρουν αέρα, ο αληθινός φίλος θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα σου υπενθυμίσει ποιος είσαι.

  1. Συγχωρεί

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά εάν η φιλία είναι πραγματικά δυνατή μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες και συγκρούσεις. Το σημαντικό είναι στη δύσκολη στιγμή να βρει το θάρρος να συγχωρέσει ή να ζητήσει συγγνώμη.

  1. Σου λέει πότε κάνεις το σωστό και πότε το λάθος

Όλοι κάνουμε λάθη, και όταν φτάνει εκείνη η στιγμή οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που πρώτοι θα το εντοπίσουν και με καλοπροαίρετο τρόπο θα σου το πουν. Μαζί με τα θετικά που κάνεις, είναι έτοιμοι να μιλήσουν και για τα αρνητικά.

  1. Σε κάνουν να αποδεχτείς τον εαυτό σου

Είναι οι στιγμές εκείνες που έχεις θυμώσει με τον εαυτό σου. Τότε ο πραγματικός φίλος θα έρθει για να σου θυμίσει πόσο σημαντικός είσαι, θα σε ενθαρρύνει και θα τονώσει το ηθικό σου.  Διάβασε ακόμη:

25 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την κολλητή σου μέχρι την Πρωτοχρονιά!

3 σημάδια που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά με την κολλητή σου