Είναι σέξι αλλά έχεις σκεφτεί μήπως τελικά κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία σου;

Σίγουρα δεν μπορείς να τα αποχωριστείς εντελώς όμως πριν τα αγοράσεις κατά χιλιάδες ρίξε μια ματιά στα προβλήματα που μπορεί να σου δημιουργήσουν.

Για να μαθαίνεις, το σημείο στο οποίο μπαίνει το κοφτό σου εσωρουχάκι, από μόνο του αποτελεί παγίδα συλλογής βακτηριδίων. Όπως όλα τα εσώρουχα, έτσι και τα στρινγκ υποτίθεται πως σκοπό έχουν να προστατέψουν την ευαίσθητη περιοχή από τα υπόλοιπα σκληρά ρούχα όπως είναι τα τζιν παντελόνια. Δυστυχώς, τα στρινγκ είναι τόσο λεπτά που η κάλυψη που προσφέρουν είναι μηδαμινή ενώ η διαρκής κίνησή τους μεταφέρει μικρόβια από τον πρωκτό στον κόλπο ή την ουροδόχο κύστη.

Εκτός από τα βακτήρια, τα ίδια τα στρινγκ είναι φτιαγμένα από υλικά που συχνά ερεθίζουν την μικρή περιοχή και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές στον κόλπο ή τα χείλια του αιδοίου προκαλώντας ακόμα και εξωτερικές αιμορροΐδες στον πρωκτό.

Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να συνδέσουν τις διάφορες μολύνσεις με διάφορες μόδες όπως τα στενά εσώρουχα και τα στρινγκ. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που δημοσίευσε το "American Journal of Epidemiology" το 1987, η μόνη σύνδεση που υπήρξε ήταν μεταξύ της συχνής σεξουαλικής επαφής, της χρήσης διαφράγματος και των λοιμώξεων στα ούρα ή διαφόρων γυναικολογικών φλεγμονών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρξε καμιά ένδειξη πως τα ρούχα μπορούσαν να επηρεάσουν την αύξηση των λοιμώξεων.

Ταυτόχρονα, μια έρευνα του 1994, στο ιαπωνικό πανεπιστήμιο "Nara Women’s University" αποκαλύφθηκε πως καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των βαμβακερών και ακρυλικών εσωρούχων σε συνδυασμό με τον ιδρώτα στη γυναικεία μικρή περιοχή. Τα βαμβακερά εσώρουχα προτιμώνται επειδή θεωρείται πως αφήνουν το δέρμα να αναπνέει καλύτερα αλλά αυτή η έρευνα έδειξε πως δεν υπήρξε καμία διαφορά θερμοκρασίας με τα ακρυλικά εσώρουχα. Η μόνη διαφορά, υπήρξε στα άτομα που εμφάνιζαν υπερβολική εφίδρωση στην περιοχή, όπου στην περίπτωση αυτή τα βαμβακερά εσώρουχα απορρόφησαν τελικά περισσότερο ιδρώτα σε σχέση με τα ακρυλικά.

Πρόσεχε λοιπόν, αν η μικρή σου περιοχή τις ευνοεί και τις μολύνσεις και τον υπερβολικό ιδρώτα, προτίμησε ένα κοφτό μεν εσώρουχο αλλά βαμβακερό.

   Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα