Αν θες σήμερα να πάρεις χειροκρότημα για την μαγειρική σου δεν έχεις παρά να φτιάξεις τη συνταγή που ετοιμάσαμε κι εμείς!

Πραγματικά λαχταριστή !(Τίποτα δεν έμεινε)

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες

2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες

150 γρ. κασέρι σε μικρά κυβάκια

1 πακέτο μανιτάρια μικρά λευκά

1 ποτήρι του κρασιού με λευκό κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και το άλειμμα των φύλλων

Αλάτι και πιπέρι

Πανέτοιμες για την εκτέλεση:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία καλά βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μετά προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σοτάρονται καλά. Τα αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν χαθούν τα υγρά από το τηγάνι, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε.

Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στα 4 κομμάτια σε σχήμα σταυρού. Παίρνουμε δύο κομμάτια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα αλείψουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε μία κουταλία γέμιση στη μέση και τα κλείνουμε σε πουγκάκια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C σε προθερμασμένο για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πουγκάκια.



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!