Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν που πρέπει να έχεις μαζί σου τώρα το καλοκαίρι. Είναι άκρως απαραίτητο καθώς προστατεύει το δέρμα σου από το έγκαυμα αλλά και από διάφορες σοβαρές ασθένειες.

Καλό θα ήταν λοιπόν να γνωρίζεις 4 βασικά πράγματα για τη χρήση του αντηλιακού που θα δώσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην προστασία του δέρματος σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

  1. Γράψε την ημερομηνία αγοράς του αντηλιακού: Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να μην βρίσκεις την ημερομηνία λήξης πάνω στο αντηλιακό, καλό θα είναι το πότε το αγόρασες, ώστε να ξέρεις πότε περίπου είναι καιρός να το πετάξεις. Πάντως με την σωστή αποθήκευση, το αντηλιακό θα κρατήσει μέχρι και τρία χρόνια.
  2. Μην αγοράζεις μεγάλα μπουκάλια: Έαν φέτος δεν θα πας διακοπές πολλές μέρες και δεν θα χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα αντηλιακού, προτίμησε κάποια μικρότερη συσκευασία.
  3. Φύλαξε το αντηλιακό σε δροσερό μέρος: Πρέπει να κόψεις τη συνήθεια να πετάς όπου βρεις το αντηλιακό μόλις γυρνάς από την παραλία. Πρέπει το βάζεις σε δροσερό μέρος ώστε να έχεις αποτελεσματικότητα στην προστασία. Ακόμα και όταν είσαι στην παραλία, μην αφήνεις το αντηλιακό εκτεθειμένο στον ήλιο αλλά προτίμησε να βρίσκεται πάντα σε σκιά.
  4. Παρατήρησε αν έχει αλλαγές: Ανά τακτά διαστήματα τσέκαρε αν το αντηλιακό σου έχει αλλάξει χρώμα, υφή αλλά και μυρωδιά. Αν έχει συμβεί κάτι από αυτά, τότε θα ήταν καλό πάρεις άλλο.


  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα