Μαύροι κύκλοι.. Το αιώνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα.Αντιαισθητικοί και σημάδι κούρασης!

Δες τι μπορείς να κάνεις για να τους προλάβεις ή να τους καταπολεμήσεις :


1. Κοιμήσου καλά

Είναι γνωστό πως ο ύπνος είναι ομορφιά και υγεία. Η έλλειψη ύπνου είναι η βασικότερη αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων και ευτυχώς είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε. Οι ειδικοί συνιστούν 7 με 9 ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση.

2. Λιγότερη ζάχαρη 

Η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την όψη της επιδερμίδας. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μικρή ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης περιορίζει σημαντικά τη φλεγμονή σε ολόκληρο το σώμα. Προτίμησε τα μούρα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα.

3. Επίσκεψη σε έναν αλλεργιολόγο

Οι αλλεργίες αποτελούν μία ακόμη αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Όταν ο οργανισμός μας «ανιχνεύει» ένα αλλεργιογόνο, πυροδοτείται η φλεγμονή και αυτό φαίνεται αμέσως στα μάτια μας.

4. Να φοράς γυαλιά ηλίου

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο και όχι για συγκάλυψη! Ο ήλιος αποδυναμώνει το κολλαγόνο στα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα τα αγγεία να γίνονται πιο εύθραυστα. Έτσι, το αίμα απελευθερώνεται στους γύρω ιστούς και η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια αλλάζει χρώμα.

5. Τσάι

Η πιο εύκολη θεραπεία για τους μαύρους κύκλους είναι το μαύρο τσάι. Βούτηξε δύο σακουλάκια σε ζεστό νερό και αφού τα στραγγίξεις άφησέ τα για μερικά λεπτά επάνω στα μάτια. Τα συστατικά του μαύρου τσαγιού περιορίζουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι ξεκουράζουν τα μάτια.

6. Μάσκα από γάλα

Οι κομπρέσες με γάλα δίνουν λάμψη στα κουρασμένα μάτια και καταπολεμούν τους ερεθισμούς, χάρη στο συνδυασμό λιπαρών και γαλακτικού οξέος.

7. Ενυδάτωση

Αναζήτησε ένα προϊόν που καταπραΰνει την επιδερμίδα και περιέχει φυτικά θρεπτικά έλαια.

8. Κομπρέσες με ροδόνερο

Κομπρέσες με ροδόνερο λίγο πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσουν να πεις αντίο στους μαύρους κύκλους.  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!