Το ότι ο καλός σου σου έκανε πρόταση γάμου δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πεις το περίτρανο «I do» στα επόμενα 10 δεύτερα.  Μπορεί να σου ακούστηκε κάπως αυτό όμως είναι  η μεγάλη αλήθεια. Το ζήτημα θέλει σκέψη.

Πριν πάρεις λοιπόν την μεγάλη απόφαση πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου τα παρακάτω τέσσερα ερωτήματα.

      Είσαι έτοιμη να ζήσεις σε ένα σπίτι με το άλλο σου μισό;

Εάν δεν συγκατοικείς ήδη με τον φίλο σου θα πρέπει να σου πούμε πως ο γάμος θα αλλάξει αρκετά πράγματα στην καθημερινότητά σου. Όπως τις συναντήσεις με τις φίλες σου, το γεγονός πως θα έχεις ένα νοικοκυριό «στις πλάτες» σου. Αν πάλι συγκατοικείς ήδη με τον μέλλον σύζυγό σου, τότε μέχρι στιγμής όλα καλά.

       Είσαι έτοιμη να είσαι μαζί του συνέχεια;

Είναι ο καλός σου η πρώτη σου επιλογή για να περνάς χρόνο; Νιώθεις ότι είστε και φίλοι και όχι μόνο εραστές; Αν μετά από αρκετό χρόνο σχέσης η καθημερινότητά σας είναι ενδιαφέρουσα τότε είσαι έτοιμη να πας στο επόμενο βήμα.

       Σε φοβίζει το γεγονός ότι δεν θα ξαναφλερτάρεις με άλλον άντρα;

Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες πολλές φορές αναζητούμε την επιβεβαίωση μέσα από το φλέρτ ενός άλλου προσώπου. Ο γάμος, σαν δέσμευση, οριοθετεί την ανάγκη μας για δημιουργία οικογένειας μέσα στην οποία δεν χωρούν τρίτα πρόσωπα. (Βεβαιώσου ότι δεν σε ακολουθούν απωθημένα από το παρελθόν)

Η οικονομική κατάσταση και των δυο σας είναι καλή;

Και φυσικά δεν εννοούμε να είστε γόνοι εφοπλιστών αλλά να έχετε και οι δυο μια σταθερή εργασία προκειμένου να ζείτε σχετικά άνετα και ευχάριστα. Να σου πούμε πως διάφορα οικονομικά προβλήματα μέσα σε ένα σπίτι δημιουργούν μουρμούρα και καυγάδες. (Ρίξε μια ματιά στο πόσα σπίτια διαλύθηκαν μετά την κρίση)

Αν οι απαντήσεις σου σε αυτά τα ερωτήματα ήταν κατά πλειονότητα θετικές τότε η ώρα η καλή!  Διάβασε ακόμη:

Στρες & κρίσεις πανικού: Ηρέμησε, το παθαίνουμε όλες!

30 πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι τα 30!