Καλοκαίρι, θάλασσα, παραλία. Αφού έχεις πάρει λοιπόν το χρωματάκι σου στο δέρμα, αποφασίζεις να αφήσεις σιγά σιγά στην άκρη το αντηλιακό σου με τον υψηλό δείκτη προστασίας και να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό λάδι με σκοπό να διατηρήσεις αλλά και να εντείνεις ακόμα περισσότερο το μαύρισμα σου.

Δεν πρέπει να ξεχνάς όμως ότι ο ήλιος είναι ιδιαίτερα βλαβερός σε οποιαδήποτε φάση του μαυρίσματος σου και αν βρίσκεσαι και πρέπει να απλώνεις αντηλιακό λάδι με δείκτη προστασίας.

Και επειδή τα αντηλιακά λάδια είναι λίγο ακριβά και τα καταναλώνεις λογικά όπως οι περισσότερο στο πι και φι, είμαστε εδώ εμείς για σένα. Πάμε να φτιάξουμε ένα λάδι με τα χεράκια μας και μόνο!

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές λάδι καρύδας, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο, 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας , 2 κουταλιές εκχύλισμα τριφυλλιού, 2 κουταλιές σιτέλαιο, 2 κουταλιές σησαμέλαιο και δύο κουταλιές ηλιέλαιο.

Σε ένα μίξερ ρίχνεις όλα τα λάδια και τα χτυπάς. Ρίχνεις το μείγμα σε ένα καθαρό μπουκαλάκι.

Τα οφέλη είναι ότι το ελαιόλαδο ενυδατώνει το δέρμα σου και ενισχύει το μαύρισμα. Το σιτέλαιο, το λάδι αβοκάντο και καρύδας σε προστατεύει από τις υπέρυθρες ακτίνες, ενώ το εκχύλισμα τριφυλλιού σε προστατεύει από τις καταστροφικές ακτίνες UVA.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο

Σταθεροποιητικό σπρέι μακιγιάζ; Φτιάξ’ το μόνη σου με 3 υλικά!