Είναι μικροσκοπικό, σέξυ και κόβει την ανάσα του ανδρικού πληθυσμού. Όσο κι αν η μόδα έχει επαναφέρει το ολόσωμο μαγιό τα τελευταία δυο χρόνια, το μπικίνι δεν παύει να αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή των γυναικών στις παραλίες.

Μπικίνι, μπικίνι, μπικίνι. Το φοράς και νιώθεις τη διάθεση σου να ανεβαίνει! Ξέρεις όμως ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το τοσοδούλι ρούχο ;;;;

Το σέξι ντε πιες (δύο κομμάτια) γεννήθηκε από τον γάλλο μηχανικό Louis Reard στις 5 Ιουλίου 1946, δεν θα γινόταν ωστόσο παγκόσμια τρέλα πριν από τα μέσα της δεκαετίας του '50, όταν άρχισε να φιγουράρει πάνω σε διασημότητες όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Σοφία Λόρεν, η Μέριλιν Μονρόε και η Τζέιν Μάνσφιλντ.

Το μπικίνι πήρε πράγματι το όνομά του από τα Νησιά του Μπικίνι στον Βόρειο Ειρηνικό, όπου συνέβη μια από τις πρώτες πυρηνικές δοκιμές της Ιστορίας τέσσερις   ημέρες νωρίτερα: ήταν πιθανότατα ένα κλείσιμο του ματιού στην εκρηκτική επίδραση που θα είχε στον κόσμο της μόδας!

Το πρώτο μπικίνι περιγραφόταν ως το μαγιό που αποκάλυπτε «τα πάντα για μια γυναίκα, εκτός από το μεσαίο της όνομα», και βέβαια απαγορεύτηκε αρχικά στις χώρες που επικρατούσε ο καθολικισμός. Στην πρώτη μάλιστα διοργάνωση των καλλιστείων Μις Κόσμος το 1951, η σουηδή νικήτρια Kiki Hakansson έγινε η πρώτη κοπέλα που θα φορούσε μπικίνι στην τελετή βράβευσης καλλιστείων! Και  η τελευταία βέβαια, αφού το μπικίνι ξεσήκωσε αντιδράσεις!

Το Bond girl Ούρσουλα Άντρες στη μνημειώδη εμφάνισή της με το κατάλευκο μπικίνι στο «Dr No» του 1962 βοήθησε καθοριστικά στο να γίνει μόδα το ντε πιες!

Αυτή που ωστόσο το καθιέρωσε στη γυναικεία συνείδηση της Γαλλίας δεν ήταν άλλη από την «Μπεμπέ»: η Μπριζίτ Μπαρντό το φόρεσε στην πρώτη της επίσκεψη το 1953 στο περίφημο Φεστιβάλ των Κανών, κόβοντας τα αίματα των αντρών της Κρουαζέτ  Διάβασε ακόμη:

Αυτές είναι οι πιο παράξενες τσάντες που έχεις δει ποτέ!

Βρήκαμε τις πιο Πρωτότυπες Αποκριάτικες Στολές!