Πάμε στοίχημα πως θυμάσαι πολύ καλά την πρώτη φορά που ένιωσες να σε λούζει κρύος ιδρώτας, τα πόδια σου να τρέμουν και τα μάτια σου να ψάχνουν με αγωνία μια έξοδο κινδύνου. Τη θυμάσαι και μάλιστα με τρόμο. Τότε δεν μπορούσες να εξηγήσεις τι ήταν, τώρα όμως ξέρεις. Κρίση πανικού!

Αν κατάφερες να την ξορκίσεις τότε είσαι τυχερή γιατί αν σου χτυπήσει την  πόρτα μια φορά τότε δύσκολα θα σε ξεχάσει. Θα βρει την ώρα και τη στιγμή να κάνει την εμφάνισή της εκεί που δεν το περιμένεις.

Ηρέμησε, κάθισε αναπαυτικά και μάθε πως πρόκειται για μια κατάσταση την οποία βιώνει το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού που κατοικεί στις μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου. Η καθημερινή πίεση της δουλειάς, η πολυπλοκότητα των ρόλων και των σχέσεων καθώς και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που αντιδρά το σώμα μας. Πιο συχνά θύματα αυτής της κατάστασης βρίσκονται οι γυναίκες, κυρίως λόγω της διαφορετικής τους ιδιοσυγκρασίας.

Οι γυναίκες καθημερινά θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δεκάδες διαφορετικούς ρόλους και μάλιστα με επιτυχία. Κάτι τέτοιο φυσικά δημιουργεί σύγχυση και κατ’ επέκταση άγχος. Παράλληλα οι ορμονικές τους ιδιαιτερότητες τις καθιστούν πιο ευάλωτες σε τέτοια περιστατικά. Ένα γεγονός το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι πως οι γυναίκες από τη φύση τους έχουν μια ροπή στο να υπερ-αναλύουν καθετί το οποίο συμβαίνει γύρω τους(!) Αυτό αυξάνει τις σκέψεις και κυρίως τις αρνητικές με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δυσμενούς κλίματος.

Και κάπου εδώ βαρέθηκες γιατί όλα αυτά τα ξέρεις, τα έχεις διαβάσει μιας και το θέμα σε έχει απασχολήσει πολύ. Άκου λοιπόν αυτό, αφού ξέρεις την αιτία του προβλήματος πολέμησέ το ακολουθώντας την συμβουλή της Σούζαν Σάραντον «Το μυστικό για να είναι μια γυναίκα πάντα όμορφη και νέα είναι κάθε μέρα να χαμογελά στον εαυτό της, να μην έχει κακίες για άλλους και να γυρνάει την πλάτη σε κάθε ανασφάλεια».

Κι όταν σε ξαναπιάσει κρίση πανικού σκέψου πως είμαστε πολλές εκεί έξω με έναν κοινό εχθρό τον οποίο και θα κατατροπώσουμε αργά ή γρήγορα.

 

 

   Διάβασε ακόμη:

30 πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι τα 30!

Αγαπώ και πράττω: Τρέχουμε και φέτος για καλό σκοπό!