Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν κοιμούνται το μεσημέρι τότε σίγουρα θα πρέπει να βρεις τρόπο να το αλλάξεις!

Το ωράριο τη δουλειάς και το πιεσμένο σου πρόγραμμα δεν βοηθούν όμως τώρα το καλοκαίρι, όσο είσαι σε άδεια, φρόντισε να ξεκουράζεσαι τις μεσημεριανές ώρες. Σου δίνουμε πέντε λόγους για να το κάνεις:

 Θα ζήσεις περισσότερο
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συνήθεια αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα με τις έρευνες όσοι κοιμούνται από 20 έως 45 λεπτά το μεσημέρι μπορεί να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωή τους έως και 2 χρόνια παραπάνω σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται μόνο τη νύχτα.
 Βελτιώνει τη μνήμη
Ένας σύντομος ύπνος διάρκειας μιας ώρας μετά το μεσημεριανό φαγητό βοηθάει τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών να συγκρατούν όσα έμαθαν στο νηπιαγωγείο. Επιστήμονες από το Πανεπιστημίο της Μασαχουσέτης, μελετώντας 40 παιδιά, διαπίστωσαν ότι τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου όσον αφορά στην τόνωση της μνήμης των παιδιών ήταν εμφανή μέχρι και την επόμενη μέρα.
 Βοηθάει την καρδιά σου
Κάνει καλό στην καρδιά αφού λειτουργεί ως ασπίδα για την κουρασμένη καρδιά προλαμβάνοντας επικίνδυνα εμφράγματα.
Από μελέτη που διεξήχθη προέκυψε ότι ένας μεσημεριανός ύπνος ακόμη και 45 λεπτών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν.
 Βοηθάει στο αδυνάτισμα
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ύπνος μπορεί να αποτελεί το «κλειδί» για το αδυνάτισμα. Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κοιμηθούμε τις ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αδυνατίσουμε (δηλαδή τουλάχιστον 8), μπορούμε να αναπληρώσουμε τις ώρες που χρειαζόμαστε με το μεσημεριανό ύπνο.
 Μπορεί να σε χαλαρώσει
Αναδιοργανώνει τον εγκέφαλο και ενισχύει τη δημιουργικότητα με αποτέλεσμα να σου δίνει άλλον αέρα και άλλη όρεξη για να συνεχίσεις το απόγευμα τη δουλειά σου!  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα