Ξέρουμε, μόλις είδες τον τίτλο του άρθρου σε έπιασε ένα παράπονο, μια σύγχυση, ένα κάτι..Δικαιολογημένα! Το εφαρμοστό σου τζιν είναι η πιο safe επιλογή σε κάθε έξοδο σου. Μόνο που δυστυχώς ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να μπεις αντίο στα πολύ στενά τζιν.

Μια σχετική μελέτη αναφέρει ότι το να κάθεσαι οκλαδόν φορώντας στενό τζιν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη των μυών και των νεύρων των ποδιών σου.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Journal of Neurology Neurosurgery και εστιάζει στην περίπτωση μιας 35χρονης γυναίκας που πρήστηκαν τα πόδια της και για να τις βγάλουν το τζιν έπρεπε να το κόψουν!

Η γυναίκα είχε περάσει την ημέρα της οκλαδόν για ώρες, αφού βοηθούσε κάποιο συγγενή της να μετακινείτε. Στη συνέχεια, καθώς περπατούσε προς το σπίτι, τα πόδια της μούδιασαν και έπεσε στο έδαφος. Εκεί παρέμεινε για ώρες πριν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Πέρασε τέσσερις ημέρες εκεί μέχρι να είναι σε θέση να περπατήσει ξανά χωρίς βοήθεια.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η γυναίκα ανέπτυξε μια επώδυνη και δυνητικά σοβαρή κατάσταση που συνεπάγεται αυξημένη πίεση συγκεντρωμένη σε ένα σημείο του μυός. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με εφαρμοστά τζιν της.

Ωστόσο, για να επιβεβαιωθεί ως μια σημαντική απειλή για την υγεία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια εκτενέστερη μελέτη, αλλά μέχρι τότε ίσως είναι ασφαλές να πούμε ότι το τζιν δεν έχουν σχεδιαστεί για την έντονη δραστηριότητα και άσκηση!  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα