Όταν φεύγεις διακοπές ο προβληματισμός σου είναι πως θα ποτίζονται οι γλάστρες και τα φυτά σου στο μπαλκόνι για όσο λείπεις.

Αυτόματο πότισμα

Το σύστημα αυτόματου ποτίσματος είναι η ιδανική λύση τόσο για τους μεγάλους κήπους όσο και τις βεράντες. Το εγκαθιστούμε, ρυθμίζουμε στο ρολόι τις ημέρες και τις ώρες που θέλουμε να λειτουργεί και ξενοιάζουμε!

Ένα μπουκάλι με νερό γυρισμένο …ανάποδα

Εάν πρόκειται μόνο για μερικές γλάστρες που έχουμε στο μπαλκόνι μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε την εξής λύση: Χρησιμοποιούμε μπουκάλια νερού   στο καπάκι των οποίων κάνουμε μία μικρή τρυπούλα και τα σφηνώνουμε ένα σε κάθε γλάστρα γυρισμένα ανάποδα, αφήνοντας το νερό να χύνεται σιγά σιγά και να δροσίζει το φυτό μας.

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Πρόκειται για γλάστρες – δοχεία με μοντέρνο σχεδιασμό, που μέσω ενός ειδικού συστήματος που διαθέτουν, αποθηκεύουν νερό στο κάτω μέρος τους και το αποδεσμεύουν σταδιακά στο φυτό.

Κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού

Πρόκειται για μία σχετικά άγνωστη λύση για να ποτίζονται τα φυτά μας όταν λείπουμε διακοπές. Οι κρύσταλλοι αυτοί εξωτερικά μοιάζουν με κόκκους ζάχαρης τους οποίους ρίχνουμε κοντά στις ρίζες των φυτών. Στην πράξη δε, λειτουργούν σαν σφουγγάρια απορροφώντας ποσότητα νερού πολύ μεγαλύτερη του όγκου τους την οποία στη συνέχεια αποδεσμεύουν σταδιακά, δροσίζοντας το φυτό.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)