Τις φοράς όλο το καλοκαίρι γιατί είναι άνετες και δροσερές! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να φανταστεί το καλοκαίρι του χωρίς αυτές!Κάποιοι το έχουν πάει και σε άλλο επίπεδο μάλιστα,με κάλτσα. Ονόματα δε λέμε.

Ναι, τόση ώρα σου μιλάμε για τις χιλιοφορεμένες σαγιονάρες!

Μπορεί λοιπόν να είναι το πιο άνετο πατούμενο ωστόσο αρκετοί ειδικοί αναφέρουν πως είναι επικίνδυνες. Αρχικά, οι σαγιονάρες εκθέτουν τα πόδια μας σε μεγάλες ποσότητες πίεσης."Το πόδι στις σαγιονάρες είναι όσο πιο επίπεδο γίνεται”, ανέφερε ο Jim Christina, διευθυντής επιστημονικών θεμάτων στην Αμερικανική Ποδιατρική Ένωση. “Αν το πόδι σας είναι υπερβολικά επίπεδο, τότε δεν στηρίζεται καλά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές παθήσεις, όπως φλεγμονές στον ιστό της πατούσας"

Παράλληλα, όταν σκοντάφτουμε, οι σαγιονάρες δεν βοηθούν καθόλου.Επίσης, δεν προστατεύουν τους αστραγάλους, ούτε καλύπτουν το πόδι.

Επιπροσθέτως, νομίζεις ότι με τις σαγιονάρες τα πόδια σου παίρνουν αέρα και δεν αναπτύσσονται επικίνδυνα βακτήρια. Μέγα λάθος!

Η εφημερίδα New York Times πήρε τις σαγιονάρες δύο δημοσιογράφων της και τις έστειλε σε εργαστήριο. Τι βρήκαν; Ο πάτος φιλοξενούσε βακτήρια σταφυλόκοκκου, τα οποία μπορεί να αποβούν θανατηφόρα!  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα