Φτάνοντας με το καράβι στο λιμάνι, με μια πρώτη ματιά, νομίζεις πως δεν έφυγες ποτέ από την Αθήνα. Αυτοκίνητα, φασαρία, κίνηση! F**k! Μα που ήρθαμε… Κι όμως η Σύρος κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της, αρκεί μόνο να θες να τα ανακαλύψεις.

Πέντε μέρες ήταν ιδανικές και εγώ στη βαλίτσα μου έβαλα αυτά τα πέντε πράγματα!

  1. Μεσαιωνικός οικισμός

     

Γοητευτικό οικιστικό σύνολο με μαγευτική θέα, η Άνω Σύρος, ενωμένη με την Ερμούπολη, καταφέρνει να διατηρεί ανόθευτο το μεσαιωνικό χρώμα της. Στολίδια της Σύρου, τα κάτασπρα απανωσυριανά σπίτια, χτισμένα κλιμακωτά στο λόφο του Σαν Tζώρτζη, έχουν ενδιαφέροντα στοιχεία λαϊκής αρχιτεκτονικής. Παλαιές εκκλησίες, αμέτρητα σκαλοπάτια, γραφικά στενά με γλάστρες που μοσχοβολούν και παραδοσιακές ταβέρνες…

  1. Σου μύρισε καφεδάκι, να σου φτιάξω ένα…

Αυτό μου είπε μια κυρία την ώρα που περνούσα έξω από το σπίτι της. Σταμάτησα να την ρωτήσω πως θα πάω στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Εκείνη την ώρα έψηνε τον καφέ του άντρα της. Τι γλυκιά, με ένα χαμόγελο προσφέρθηκε να με τρατάρει κάτι τις...

  1. Ηλιοβασίλεμα στο Κίνι

      

Ένα ρομαντικό σημείο, ίσως το πιο όμορφο του νησιού. Ουρανός και θάλασσα, στη μέση ο ήλιος. Περίμενα από νωρίς να φτάσει ο ήλιος στο ιδανικό σημείο για μια λήψη. Αυτό που είδαν τα μάτια μου μια φωτογραφία δεν το περιγράφει.

  1. Άμμος από ασήμι

       

Όλες οι παραλίες του νησιού ήταν αναμεμιγμένες με μπόλικη ασημόσκονη! Μαγικά! (Μάλλον αστρόσκονη θα ήταν να μου το θυμηθείτε!) 

  1. Λουκουμάκια στο χαρτί

Ότι γεύση μπορούσα να φανταστώ ήταν λουκούμι! Τέσσερα κουτιά έβαλα στη βαλίτσα μου μαζί με ένα σημείωμα, #Syros, I love you#  Διάβασε ακόμη:

Επιστροφή στη φύση: Άγγιξα λίγο «παράδεισο» και γύρισα…

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;