Φτιάξε μόνη σου υπέροχο ψωμί του τοστ!!!! Υγιεινή συνταγή γιατί γίνεται με ελαιόλαδο χωρίς κανένα συντηρητικό. Τρομερά εύκολη και γρήγορη, μπορεί να γίνει χωρίς καν μίξερ!

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τυλιγμένο καλά με μεμβράνη ή στη κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.

Το μόνο στο οποίο πρέπει να δώσεις βάση είναι η φόρμα που θα το ψήσεις!

Τι θα χρειαστείς;

475 γρ. νερό
135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. μαγιά ξερή
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας

 

Για να ξεκινάμε!
Χρειαζόμαστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10Χ30 εκ. Αν έχεις κάποια λίγο μεγαλύτερη είναι μια χαρά αλλά αν η φόρμα σου είναι μικρότερη τότε μπορεί να ξεχειλίσει η ζύμη.
Γι' αυτό προτείνουμε, στην περίπτωση αυτή,  να μοιράσεις τη ζύμη στα δύο και να κάνεις δυο μικρότερα ψωμιά αντί για ένα μεγάλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά. Στο μίξερ με το γάντζο ή στο χέρι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και αν δεν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά αλεύρι και το χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε τη ζύμη κατευθείαν από το μίξερ όσο ακόμα μπορούμε να το πιάσουμε στην λαδωμένη φόρμα. Τυλίγουμε τη φόρμα με μια πετσέτα και όταν η ζύμη φτάσει στο επίπεδο της πετσέτας την αφαιρούμε και βάζουμε τη φόρμα κατευθείαν στο φούρνο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Καλό είναι να το βάλουμε έπειτα στο ψυγείο και να το διατηρούμε εκεί για να μπορεί και να κόβεται πιο εύκολα!

Μμμμ δεν μυρίζει υπέροχα;;;

 

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!