Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τα λαχανικά ως κάτι το διαιτητικό στη διατροφή μας, ωστόσο υπάρχουν και λαχανικά τα οποία δεν σε βοηθούν να χάσεις βάρος, αντιθέτως σου προσθέτουν.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, δεν είναι όλα τα φρούτα και τα λαχανικά ίδια, όσον αφορά την απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, επιστημονική μελέτη από το Χάρβαρντ επάνω σε περίπου 133.000 ανθρώπους, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS Medicine, διαπίστωσε ότι ορισμένα αμυλούχα λαχανικά και φρούτα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου!

Τα λαχανικά αυτά είναι τα εξής:

Καλαμπόκι (925 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Μπιζέλια (512 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Πατάτες (335 γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)
Λάχανο (181γρ. αύξηση του σωματικού βάρους)

Οι ερευνητές επισήμαναν πως αυτό συμβαίνει διότι τα αμυλούχα λαχανικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, o οποίος μπορεί να αυξήσει τη γλυκόζη του αίματος στο σώμα σου. Όταν αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το πάγκρεας εκκρίνει ινσουλίνη για να μειώσει το σάκχαρο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια απότομη πτώση των επιπέδων γλυκόζης λίγες ώρες μετά το φαγητό, αφήνοντάς σε με ισχυρότερα συναισθήματα πείνας πιο γρήγορα από ό,τι αν είχες καταναλώσει κάτι με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.  Διάβασε ακόμη:

6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Τέσσερα δυναμωτικά smoothies για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι!