Και οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν ακόμη και το μόνο που θέλεις είναι ένα δροσερό σπίτι! Σίγουρα τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες βοηθούν αρκετά την κατάσταση ωστόσο κοστίζουν μια περιουσία. Βρήκαμε μερικά κόλπα έτσι ώστε να διατηρήσεις μια φυσιολογική θερμοκρασία στο σπίτι σου!

#1 Κλείσε πόρτες και πατζούρια

Φρόντισε να μην αφήνεις τον ήλιο να μπαίνει «με όλο του το μεγαλείο» μέσα στο σπίτι σου! Με πιο απλά λόγια, κράτα τα πατζούρια κλειστά μισά ή ολόκληρα- ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, όπως επίσης και τις κουρτίνες!

#2 Ξέχνα για λίγο τις ηλεκτρικές συσκευές

Ελάττωσε τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, ιδιαίτερα όσων εκπέμπουν πολλή ζέστη για να μην επιδεινώνεις την κατάσταση. Αν έχεις επιλογή, βάλε πλυντήριο τις βραδινές ώρες και όχι το μεσημέρι. Ομοιώς, προτίμησε να μαγειρεύεις το βράδυ της προηγούμενης μέρας!

#3 Κλείσε τα φώτα

Καλοκαίρι έχουμε, μπόλικο ήλιο έχουμε οπότε καλό θα ήταν να μην έχεις όλα τα φώτα αναμμένα. Η θερμότητα που εκπέμπουν οι λαμπτήρες παντός είδους μόνο να επιβαρύνουν τη συνολική κατάσταση μπορούν!

#4 Ανεμιστήρας οροφής

Ναι, είναι μια καλή λύση και μάλιστα οικονομική!

#5 Άλλαξε διακόσμηση

Αν το πορτοφόλι σου το επιτρέπει φρόντισε να φέρεις μερικές καλοκαιρινές πινελιές στο σπίτι σου. Ανάλαφρα παλ χρώματα σε κουτίνες ριχτάρια ακόμα και τοίχους!  Διάβασε ακόμη:

10 οικονομικά deco items για να ανανεώσεις το σπίτι σου τώρα!

Να πως θα κάνεις τις πετσέτες σου αφράτες και απαλές!