Ήρθε η ώρα να μάθεις να πλένεις σωστά το μαγιό σου! Αν νομίζεις πως το καθάρισμα αυτού του όμορφου, μικροσκοπικού ρούχου είναι εύκολη υπόθεση πρέπει να σου πούμε πως κάνεις μεγάλο λάθος. Αν θέλεις το μαγιό σου να ζήσει περισσότερο σου έχουμε μερικά έξυπνα tips!

Πλύσιμο στο χέρι: Είναι προτιμότερο να το πλύνεις στο χέρι με σαπούνι ή υγρό απορρυπαντικό. Ωστόσο πρέπει να είσαι σίγουρη πως θα το ξεπλύνεις πάρα πολύ καλά!

Πλύσιμο στο πλυντήριο: Αν δεν μπορείς να το πλύνεις στο χέρι μην το... πετάξεις έτσι απλά στο πλυντήριο τοποθέτησέ το σε ειδικές σακούλες για ευαίσθητα ρούχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αλλιώς είναι σίγουρο πως θα φθαρεί, αν δεν καταστραφεί!

Μην το αφήσεις να στεγνώσει στον ήλιο: Άπλωσε το μαγιό σου πάνω σε κάποια πετσέτα χωρίς να το τεντώσεις. Αν το αφήσεις για πολλές ώρες στον ήλιο το πιο σίγουρο είναι ότι θα ξεθωριάσει. Φυσικά μην σου περάσει από το μυαλό να το βάλεις στο στεγνωτήριο!

Άμμος Στο μαγιό σου; Αρχικά μπορείς να το πλύνεις στο χέρι με σαπούνι. Αν τελικά δεν φύγει, μπορείς να περιμένεις μέχρι να στεγνώσει τελείως και να απομακρύνεις τους κόκκους άμμου με το πιστολάκι των μαλλιών.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)