Η προφύλαξη σώζει ζωές. Σίγουρα η πλειονότητα των ανδρών έχει λάβει την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση για την προφύλαξη στην σεξουαλική τους ζωή. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες είναι πιο πρόθυμοι να μη φορέσουν προφυλακτικό αν θεωρούν ότι η σύντροφός τους είναι ελκυστική.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον και του Μπρίστολ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας 51 ετεροφυλόφιλους άντρες. Τους έδειξαν φωτογραφίες 20 γυναικών και τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικές τις βρίσκουν από το 0 έως το 100. Έπειτα οι ερευνητές ζήτησαν από τους άντρες να εκτιμήσουν τις πιθανότητες κάθε γυναίκας να έχει κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια και να βαθμολογήσουν πόσο πιθανό ήταν να κοιμηθούν μαζί της αλλά και να χρησιμοποιήσουν προστασία όταν το κάνουν.

Τα αποτελέσματα είναι αναπάντεχα. Όσο πιο κοντά στο 100 βαθμολογούσε ένας άντρας μια γυναίκα τόσο πιο πιθανό ήταν να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Η επικεφαλής της έρευνας Αναστασία Ελευθερίου είπε στην Washington Post ότι η έρευνα δείχνει ότι οι άντρες παίρνουν την απόφασή τους με βάση τη θέλησή τους να αναπαραχθούν με γυναίκες που βρίσκουν περισσότερο ελκυστικές.

 

   Διάβασε ακόμη:

Τα στάδια που περνάς όταν έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ

Tips για να τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου!