Το πρόσωπο μας αποτελεί το Α και το Ω και πρέπει πάντα να το προσέχουμε και να το φροντίζουμε. Η χρήση του ελαιόλαδου στο πρόσωπο έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες και έχει γίνει πλέον πρώτης τάξεως καλλυντικό με ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Παραθέτουμε λοιπόν τις παρακάτω εφαρμογές με ελαιόλαδο στο πρόσωπο που μπορείς να ακολουθήσεις ανεπιφύλακτα και να διαπιστώσεις τα οφέλη του.

Μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο: Αν είσαι από εκείνες που έχουν ξηρή επιδερμίδα και νιώθεις το πρόσωπο σου να σε «τραβάει», ανάμειξε ένα κρόκου αυγού με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και άπλωσε το στο πρόσωπο σου για περίπου 10 λεπτά. Ξέπλυνε καλά το πρόσωπο σου εναλλάσοντας τη θερμοκρασία του νερού από το ζεστό στο κρύο.

Ντεμακιγιάζ μόνο με ελαιόλαδο: Αντί για τα κλασικά υγρά ντεμακιγιάζ χρησιμοποίησε ελαιόλαδο, εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι. Το ελαιόλαδο θα αφήσει το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό.

Πλύσεις  με πράσινο σαπούνι: Πλύνε το πρόσωπο σου πρωί και βράδυ με πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς.

Λάδι ως κρέμα ματιών: Βάλε κάθε βράδυ λίγες σταγόνες σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αντί για κρέμα ματιών.

                                                                                           Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!