Τα μαλλιά αποτελούν την κορνίζα του προσώπου μας και είναι εκείνα που χρειάζονται την περισσότερη φροντίδα πάνω μας μετά από το πρόσωπο. Πρέπει να τα περιποιούμαστε αλλά το θέμα είναι να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Γιατί όσο νομίζεις ότι κάνεις ό,τι καλύτερο για εκείνα, ενδεχομένως να τα καταστρέφεις και να τους κάνεις χειρότερη ζημιά. Παρακάτω, σου παραθέτουμε τα συχνότερα λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις...

  1. Δεν επιλέγεις το κατάλληλο σαμπουάν

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σαμπουάν, για ξηρά μαλλιά, για λιπαρά, για βαμμένα, για λάμψη και αρκετά ακόμη. Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να χρησιμοποιείς εκείνο που ταιριάζει σε εσένα και όχι όποιο σου φαίνεται πιο ωραίο ή με βάση την τιμή.

  1. Τα λούζεις πολύ συχνά

Ο μόνος λόγος για να λούζεσαι αρκετά συχνά είναι ότι έχεις λιπαρή τρίχα. Εκεί θα ήταν καλό να λούζεσαι κάθε 1-2 ημέρες, ώστε να μην φαίνεται συνέχεια το hairstyle σου λαδωμένο. Αν όμως δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, το ιδανικότερο είναι να λούζεσαι 2 με 3 φορές την εβδομάδα το πολύ.

  1. Ξεχνάς να τα ενυδατώνεις

Η τρίχα σου χάνει αρκετά γρήγορα την υγρασία της και γι αυτό θα πρέπει να την ενυδατώνεις χρησιμοποιώντας κάποια έλαια, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου, αλλά και με μια κατάλληλη μάσκα μαλλιών, την οποία θα πρέπει να εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα.

  1. Η θερμοκρασία του νερού είναι λάθος

Το μεγαλύτερο λάθος που συνήθως κάνεις είναι ότι επιλέγεις το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες που παράγουν την λιπαρότητα. Για να αποφύγεις το να μοιάζει το τριχωτό της κεφαλής σου λαδωμένο μετά το μπάνιο, πρέπει να χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό και κρύο μετά την μάσκα μαλλιών.

  1. Στεγνώνεις το κεφάλι σου με την πετσέτα

Η πετσέτα στην ουσία είναι απλά για να βγεις από το μπάνιο χωρίς να τα κάνεις όλα χάλια. Θα πρέπει απλά να την πιέσεις επάνω στην τρίχα σου, ώστε να τραβήξει όσο νερό γίνεται και όχι να την τυλίξεις στο κεφάλι σου, μιας και μπορεί καταστρέψει τους θύλακες της τρίχας. Μετά άφησε τα να στεγνώσουν μόνα τους.

  1. Δεν τα χτενίζεις σωστά

Με το να τα χτενίζεις συνέχεια, αυτό που καταφέρνεις είναι να τα λαδώνεις αλλά και να σπάει η τρίχα σου. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να τα χτενίζεις αμέσως μετά το λούσιμο, αλλά να τα ξεμπερδεύεις με τα δάχτυλα σου.

  1. Δεν χρησιμοποιείς σωστά το πιστολάκι μαλλιών

Για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, θα πρέπει να έχεις βάλει μπροστά το επίπεδο ακροφύσιο και να το χρησιμοποιήσεις από την ρίζα μέχρι και τις άκρες, σε μια σχετικά κοντινή απόσταση για να στεγνώσεις την τρίχα πιο γρήγορα. Όσο είναι βρεγμένα ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα με την θερμοκρασία, όσο στεγνώνουν όμως, αν δεν θέλεις να τους κάνεις ζημιά, θα πρέπει να την χαμηλώσεις.

  1. Δεν κάνεις υγιεινή διατροφή

Όταν η διατροφή δεν είναι σωστή, δεν παίρνει ο οργανισμός τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για την υγεία των μαλλιών. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να καταναλώνεις ζωικές πρωτεΐνες και αυγά, θαλασσινά, κουάκερ ή δαμάσκινα για να παίρνεις τον ψευδάργυρο που χρειάζεσαι. Εξίσου σημαντικά στοιχεία είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο.

  1. Δεν κόβεις τα μαλλιά σου

Θα πρέπει να φροντίζεις τις άκρες των μαλλιών σου, κουρεύοντας τες κάθε δύο μήνες περίπου, ώστε να φεύγει η ψαλίδα και να μην δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα.

  1. Κοιμάσαι με τα μαλλιά σου λυτά

Αν έχεις μακριά μαλλιά και δεν θέλεις όταν ξυπνάς να είναι μπερδεμένα και φριζαρισμένα, θα πρέπει το βράδυ πριν κοιμηθείς να τα πλέκεις για να τα προστατεύσεις. Εκτός από αυτό, μια πλεξούδα θα σε βοηθήσει να έχεις ένα κατσαρό hairstyle το πρωί.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!