Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό από ένα άλλο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τις ηλικίες. Οι κρέμες που επιλέγουμε θα πρέπει να αντεπεξέρχονται στα προβλήματα της επιδερμίδας μας και φυσικά να ταιριάζουν στην ηλικία μας.

Για να δούμε λοιπόν τι κρέμες πρέπει να χρησιμοποιείς εσύ που πέρασες πλέον τα 40:

Στα 40 η επιδερμίδα πλέον έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητα και την λάμψη της και την σφριγηλότητά της τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Οι ορμονικές αλλαγές που έχει αρχίσει να βιώνει η γυναίκα συμβάλουν στο να γίνει το δέρμα πιο θαμπό και ξηρό, οι δυσχρωμίες και οι ρυτίδες είναι πλέον πιο εμφανείς. Συνεπώς η ανάγκη για ενυδάτωση και αναδόμηση γίνεται πλέον πιο επιτακτική. Η καθημερινή φροντίδα δεν αλλάζει, αλλάζει όμως η σύνθεση των προϊόντων!

Βήμα 1: Προτιμούμε προϊόντα καθαρισμού πιο ήπια που δεν προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Τα καθαριστικά γαλακτώματα αντί των gel είναι ιδανικά σε αυτή την ηλικία.

Βήμα 2: Για την ενυδάτωση και την αναδόμηση του κουρασμένου και γερασμένου δέρματος συστήνεται χρήση ορού πλέον, πλούσιου σε υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C και Ε.

Βήμα 3: Η ενυδατική μας κρέμα πρέπει να είναι πιο εμπλουτισμένη σε ρετινόλη, πεπτίδια, οξέα φρούτων και αντιοξειδωτικά στοιχεία, συγκεντρωμένα σε μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στην κρέμα που χρησιμοποιούσαμε στα 30.

Βήμα 4: Πλούσια κρέμα ματιών για τις ρυτίδες και την χαλάρωση γύρω από την περιοχή των ματιών.

Βήμα 5: Λευκαντική κρέμα για μείωση των πανάδων και των κηλίδων. Την χρησιμοποιούμε μετά τις  κρέμες  αντιγήρανσης, προτιμούμε να τις βάζουμε τοπικά στις βλάβες  ή σε όλο το πρόσωπο και αυτό γιατί οι κρέμες με την  ρετινόλη και με τα οξέα φρούτων χάρη στην απολέπιση που προκαλούν επιτρέπουν στις λευκαντικές να διεισδύσουν περισσότερο και συνεπώς να γίνονται πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον, την χρησιμοποιούμε μόνο το βράδυ και κατά προτίμηση κατά την διάρκεια του Χειμώνα.

Βήμα 6: Να μην ξεχνάς την αντηλιακή κρέμα σου ακόμα κι όταν έχει συννεφιά!  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!