Η περίοδος των διακοπών είναι ίσως η πιο σημαντική μέσα στον χρόνο και αυτό έχει πλέον και επιστημονική εξήγηση. Ειδικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, πολλές φορές δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση της καθημερινότητας που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Στο τέλος μιας πιεστικής σεζόν αυτό που αναζητούμε είναι λίγες ημέρες διακοπών που θα μας δώσουν τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε για τη δύσκολη συνέχεια. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες λοιπόν, οι διακοπές διώχνουν το άγχος και μας ανανεώνουν για τη συνέχεια.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ωφελούν και στην υγεία μας αλλά και τη διάθεση μας. Η αποβολή του άγχους με τη σειρά της έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού μας βοηθούν στο να μην εμφανίσουμε συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ κάνουν καλό τόσο στον ύπνο όσο και στη διατροφή μας.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να κάνουμε διακοπές σε ένα νέο ή ένα αγαπημένο μέρος που θα ηρεμήσουν τον ψυχικό μας κόσμο. Το ιδανικό μέρος για διακοπές είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως καλύτερο μέρος για διακοπές είναι κάποιο απομακρυσμένο μέρος που δεν έχουμε ξαναπάει. Αυτή η αλλαγή παραστάσεων θα μας βοηθήσει να δούμε νέες εικόνες που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Έτσι θα βρεις δουλειά με τη βοήθεια του Linked in  Διάβασε ακόμη:

Στρες & κρίσεις πανικού: Ηρέμησε, το παθαίνουμε όλες!

30 πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι τα 30!