Όσο πλησιάζει το φθινόπωρο η διατροφή σου είναι πολύ σημαντική τόσο για την αποκατάσταση του οργανισμού σου μετά το καλοκαίρι, όσο και για την θωράκιση του για τους «κρύους» μήνες που είναι καθοδόν. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγεις τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, το φθινόπωρο καλό είναι να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες ακόμα και για να απαλλαγείς από τα κιλά των διακοπών.

Το φθινόπωρο ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος σε ιώσεις, γιαυτό θα πρέπει να προσλαμβάνεις επαρκείς ποσότητες αντιοξειδωτικών προκειμένου να προφυλακτείς. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό είναι:

  • Β-καροτένιο: Οι κυριότερες διατροφικές του πηγές είναι τα καρότα, το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο και άλλα χόρτα.
  • Βιταμίνη C: Οι κυριότερες πηγές αυτής της βιταμίνης είναι τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, το λάχανο, ο μαϊντανός και το κουνουπίδι.
  • Βιταμίνη Ε: Οι πηγές βιταμίνης Ε αποτελούν το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά και οι ξηροί καρποί.
  • Ψευδάργυρος: Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα οστρακοειδή, το μοσχάρι, τα πουλερικά, τα φασόλια και τα καρύδια.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείπεις από την διατροφή σου τα φρούτα, να ακολουθείς μικρά και συχνά γεύματα ώστε να εξασφαλίσεις μία επαρκή πρόσληψη ενέργειας και θρεπτικών συστατικών αλλά και να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με πολύ νερό για ακόμα μεγαλύτερη ευεξία.

   Διάβασε ακόμη:

6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Τέσσερα δυναμωτικά smoothies για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι!