Μετά από 7 χρόνια- από τη μέρα που απέκτησα τον δικό μου σκύλο- πιστεύω ακράδαντα ότι η απόκτηση ενός κατοικιδίου αποτελεί ότι καλύτερο στη ζωή ενός ανθρώπου! Ο Τζακ ήρθε στη ζωή μου μετά κόπων και βασάνων, θα μπορούσα να πω, καθώς θυμάμαι για χρόνια ολόκληρα να προσπαθώ να μεταπείσω την οικογένεια μου να αποκτήσουμε ένα σκυλάκι. Και στην περίπτωση μου φυσικά, ο επιμένων νίκησε!

Ο ερχομός του Τζακ στη ζωή μου έγινε την περίοδο της ενηλικίωσης μου, που κατά τη γνώμη μου αποτελεί ουσιαστικά μεταβατικό στάδιο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Το ίδιο έγινε και με εμένα. Το γεγονός ότι από έφηβη γινόμουν ενήλικη κι άρχισα να βλέπω τη ζωή πολύ διαφορετικά, σε συνδυασμό με την απόκτηση του σκύλου μου, με δίδαξε πολλά και σημαντικά πράγματα.

Η καθημερινή συμβίωση με τον Τζακ με έμαθε πολλά! Έμαθα τι σημαίνει άνευ όρων αγάπη. Χωρίς να μετράει τις φορές που τον έχω πάει βόλτα, τον έχω χαϊδέψει ή έχω παίξει μαζί του, εκείνος με περιμένει καρτερικά στο πλατύσκαλο του σπιτιού όταν ακούει να επιστρέφω και κάνει πάντα την ίδια χαρά όταν με βλέπει. Έτσι, έμαθα να γυρνάω σπίτι και να ξέρω πως με περιμένει πάντα κάποιος. Μεγάλο πράγμα…

 

Έμαθα τη σημασία του να εξαρτάται κάποιος από εμένα και αυτό με έκανε πολύ υπεύθυνη. Έμαθα να φοβάμαι τον πόνο της απώλειας. Τα χρόνια περνάνε κι όπως μεγαλώνουμε εμείς, έτσι μεγαλώνουν και αυτά. Το άδικο της υπόθεσης είναι ότι ζουν κατά μέσο όρο πολύ λιγότερα χρόνια από αυτά που θα τους άξιζαν. Το μόνο που κάνω γι' αυτό είναι να ζω την κάθε στιγμή μαζί του και να του προσφέρω ότι περνάει από το χέρι μου και φυσικά την αγάπη μου!

Θεωρώ ότι η παρουσία ενός σκύλου στη ζωή μας την επηρεάζει μόνο προς το καλύτερο, καθώς αυξάνει την ένταση των θετικών μας συναισθημάτων όπως την ευτυχία, την αισιοδοξία, την αποδοχή και την ευγνωμοσύνη. Ο σκύλος αφουγκράζεται τα συναισθήματα μας καθώς είναι πολύ καλός ακροατής και διαισθητικός. Χαίρεται με τη χαρά μας και συμπονάει με την λύπη μας.

Αν λοιπόν βρίσκεστε υπό σκέψη στο να μεγαλώσετε την οικογένεια σας με ένα αξιολάτρευτοκατοικίδιο, εγώ θα σας συμβούλευα να μην το σκεφτείτε ούτε δεύτερη ούτε τρίτη φορά. Μέρα με τη μέρα θα διαπιστώνετε όλο και περισσότερο ότι η επιλογή σας δικαιώθηκε…Και μην ξεχνάτε όταν το αποκτήσετε να το αγαπάτε πολύ!

   Διάβασε ακόμη:

Επιστροφή στη φύση: Άγγιξα λίγο «παράδεισο» και γύρισα…

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;