Για σένα που είσαι μανούλα, η επιστροφή από τις διακοπές σίγουρα είναι ένα άγχος. Έχεις να αντιμετωπίσεις εκτός από τη δουλειά και από τις υποχρεώσεις σου, την προσαρμογή των παιδιών από το σχετικά ελεύθερο κλίμα των διακοπών σε ένα νέο πρόγραμμα με κανόνες, ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολικού έτους που σύντομα ξεκινά. Προκειμένου να αναποκριθείς και εσύ ως γονιός στην σχολική πραγματικότητα που πλησιάζει και να βοηθήσεις αποτελεσματικά το παιδί σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τους ακόλουθους κανόνες.

  1. Συνήθισε το παιδί σου στη σχολική ρουτίνα: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα παιδιά μένουν ξύπνια μέχρι αργά και κοιμούνται μέχρι το μεσημέρι. Περίπου τρεις εβδομάδες πριν αρχίσει το σχολείο, βάλε το παιδί στο κρεβάτι 15 λεπτά νωρίτερα το βράδυ και ξύπνησε το 15 λεπτά νωρίτερα το πρωί. Δύο εβδομάδες πριν το σχολείο, πρέπει το παιδί να κοιμάται μισή ώρα νωρίτερα και να ξυπνάει μισή ώρα νωρίτερα. Όταν το παιδί σου είναι έτοιμο για το σχολείο, θα πρέπει να μπορεί να διαμορφώνει το πρόγραμμα του ύπνου του μία ώρα νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό, το παιδί σου θα είναι περισσότερο ανθεκτικό στο δύσκολο πρωινό ξύπνημα.
  2. Ανάτρεξε στα βασικά της περσινής ύλης: Προσπάθησε να κάνεις μία γρήγορη επανάληψη με το παιδί σου ανατρέχοντας στην περσινή ύλη, εντοπίζοντας τις αδυναμίες και τα κενά του από την προηγούμενη χρονιά, ώστε να μπορέσεις να το βοηθήσεις να καλυφθούν έγκαιρα. Σταδιακά, απομάκρυνε τα βιντεοπαιχνίδια και την τηλεόραση και εγκλιμάτισε το παιδί στα νέα δεδομένα.
  3. Συνάντηση με φίλους από το σχολείο: Φρόντισε το παιδί σου να συναντά τακτικά τους φίλους του από το σχολείο, καθώς αυτό βοηθά στην ομαλή μετάβασή του στην καθημερινότητα του σχολείου.

   Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί