Ακμή. Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας! Αν δυστυχώς είσαι μια αυτές που ζουν αυτόν τον εφιάλτη δώσε βάση στην διατροφή σου για να μην οξύνεις το πρόβλημα.
MUST DO:
- Να καταναλώνεις άπαχα γαλακτοκομικά.
- Να προτιμάς την κατανάλωση λευκού κρέατος (γαλοπούλα ,κοτόπουλο, ψάρι) 3 φορές την εβδομάδα.
- Να μην καταναλώνεις κόκκινο κρέας παραπάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα.
- Να μαγειρεύεις με ελαιόλαδο και να προτιμάς ψητά,στον ατμό ή βραστά και λιγότερο μαγειρευτά φαγητά.
- H μειωμένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία εντοπίζονται σε τρόφιμα όπως αρνί, καρύδα, κατσίκι, τηγανητά τρόφιμα, μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της ακμής
- Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τη φλεγμονή στο σώμα κι έτσι προλαμβάνουν τα σπυράκια. Τα άτομα με ακμή παρουσιάζουν συνήθως έλλειψη σε βιταμίνη C, βήτα καροτένιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Μερικές από τις τροφές που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι οι φράουλες, τα μούρα και τα σύκα.
Διάβασε ακόμη: