Τα διακοσμητικά βάζα είναι εξαιρετικά απλά στον τρόπο δημιουργίας τους και ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Εκτός από διαφανείς γυάλες ή βάζα και χαμηλά κεριά, θα χρειαστείς άμμο και χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Χώρισε την άμμο σε τρία μέρη και τοποθετήστε την σε τρία γυάλινα δοχεία. Το χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν βάφει το γυαλί όπως θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί σε ένα πλαστικό δοχείο. Πρόσθεσε στο πρώτο δοχείο 10-15 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, όποιας απόχρωσης έχεις επιλέξει. Ανακάτεψε πολύ καλά και για αρκετή ώρα με ένα κουτάλι έως ολόκληρη η ποσότητα της άμμου να χρωματιστεί ομοιόμορφα. Η ακριβής ποσότητα χρώματος που χρειάζεσαι εξαρτάται ασφαλώς και από την ποσότητα άμμου, επομένως κάνε μια πρώτη δοκιμή και εάν η απόχρωση προκύπτει πιο σκούρα από όσο θέλεις, πρόσθεσε λίγη άμμο στην αντίθετη περίπτωση λίγες ακόμη σταγόνες χρώματος. 

Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα κάνεις και στην άμμο των υπόλοιπων δοχείων με άλλο χρώμα της επιλογής σου. Σε χαμηλά βάζα τοποθέτησε αρχικά μια μικρή ποσότητα άμμου, ακούμπησε το κερί και στην συνέχεια γέμισε με διαδοχικά στρώματα άμμου και των τριών αποχρώσεων. Σε ψηλότερα βάζα γέμισε πρώτα με διαδοχικές στρώσεις άμμου, περίπου έως την μέση, ακουμπήστε το κερί και συνέχισε να γεμίζεις χρησιμοποιώντας εναλλάξ άμμο και των τριών αποχρώσεων. Για να διευκολυνθείς στο γέμισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα μικρό χωνί. 

Σε σουπερ μαρκετ θα βρεις χρώματα ζαχαροπλαστικής στις βασικές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο). Ενδιάμεσα στην χρωματισμένη άμμο που θα φτιάξεις, μπορείς να παρεμβάλλεις στρώσεις με άμμο στην φυσική της απόχρωση, άσπρο ψιλό χαλικάκι κλπ. 

 

 

   Διάβασε ακόμη:

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)

Να πως θα φτιάξεις χαλάκι Pom-pom!