Όχι τώρα αλήθεια. Τι εννοείς ότι τον Σεπτέμβρη δεν θα πας διακοπές; Ότι τι δηλαδή; Το καλοκαίρι τελείωσε; Θα χιονίσει; Ας γελάσω τρεις. Χα, χα, χα. Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα αγαπημένη! Για αυτό και ετοιμάσαμε όχι έναν, αλλά 3 προορισμούς όπου το καλοκαίρι συνεχίζεται!

Καλαμάτα

Σε μόλις 3 ώρες από την Αθήνα θα φτάσεις. Η πόλη της Καλαμάτας αναπτύσεται διακριτικά σε τουριστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Θα εντυπωσιαστείς, γιατί θυμίζει Ευρωπαϊκή πόλη. Με όμορφο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο παρακαλώ πολύ! Έντονη ζωή πρωί βράδυ τόσο τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι. Θα κάνεις βόλτες στον γεμάτο μαγαζιά και καφετέριες πεζόδρομο, θα βρεις θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, θα βγεις σε ωραία κλάμπ και μπαράκια και θα φας- τι άλλο- φημισμένη γουρουνοπούλα!

 

Ναύπλιο

Σε περίπου 2 ώρες θα είσαι εκεί αν ξεκινήσεις από Αθήνα. Δεν υπάρχουν λόγια άσχημα για το Ναύπλιο. Όμορφο και αριστοκρατικό, αποπνέει την αίγλη της παλιάς πρωτεύουσας. Με όμορφες παραλίες, την πιο ωραία πλατεία για να περπατήσεις τόσο πρωί όσο και βράδυ, καθαρές θάλασσες ολόγυρα του να βουτήξεις. Σφύζει από ζωή το καλοκαίρι και όσο χειμωνιάζει λιγοστεύει ο κόσμος αποτελώντας τον ιδανικό ζευγαροπροορισμό. Θα ανέβεις εννοείται στο Παλαμήδι και ας λαχανιάσεις!

Πάργα

Γύρω στις 5 ώρες από Αθήνα. Αλλά το αξίζει! Προς Πρέβεζα λοιπόν θα βρεις τη γραφικότατη Πάργα. Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην  Ήπειρο και πίστεψέ με λέει πολύ το καλοκαίρι εκεί. Θα αγναντέψεις Παξούς και Αντίπαξους, Κέρκυρα και Λευκάδα, καθότι βρίσκονται απέναντι και αν θες μπορείς να πεταχτείς! Πληθώρα παραλιών, με βασίλισσά τους τα Σύβοτα, σε περιμένουν να σε δροσίσουν με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του Ιονίου. Συγκεντρώνει πολύ ζωή και είναι σίγουρο πως θα περάσεις καλά!

Γενικά ο Σεπτέμβρης είναι, από προσωπική άποψη, ένας μήνας όπου θα πας κάπου για να χαλαρώσεις. Δεν θα γίνεται ο γνωστός χαμός στις παραλίες, στα μαγαζιά και στους χώρους στάθμευσης. Συν του ότι θα βρεις σίγουρα κατάλυμα και μάλιστα στη μισή τιμή από ότι Ιούλιο, Αύγουστο. Διακοπές τον Σεπτέμβρη λοιπόν!

 

   Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!