Σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο; Για σκέψου πρώτα μερικά πραγματάκια που έχουμε να σου πούμε!

Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς πριν επιλέξεις το κατοικίδιο σου είναι το που μένεις. Αν μένεις σε ένα διαμέρισμα, ένας μικρόσωμος ή μεσαίου μεγέθους σκύλος είναι πιο κατάλληλος από έναν μεγάλο σκύλο. Όποιο μέγεθος σκύλου και αν επιλέξεις, χρειάζεται να βγαίνει βόλτα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ένας σκύλος χρειάζεται άσκηση.

Αν εργάζεσαι όλη τη μέρα και μένεις μόνη σου, ξανασκέψου το αν πρέπει να υιοθετήσεις σκύλο. Οι σκύλοι είναι κοινωνικά ζώα και δεν πρέπει να μένουν μόνοι σπίτι τόσες ώρες. Και λόγω της μοναξιάς τους και του εκνευρισμού τους μπορούν να αναπτύξουν πολύ ενοχλητικές συνήθεις όπως να μασάνε αντικείμενα ή να γαβγίζουν συνεχώς. Καλύτερα να υιοθετήσεις μία γάτα που της αρέσει να είναι μόνη της.

Αν μένεις σε σπίτι με προστατευμένο κήπο θα είναι πολύ καλό για οποιονδήποτε σκύλο, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερο για έναν μεγαλόσωμο. Βάλε του ένα κατάλληλο σπιτάκι στη σκιά. Ένας σκύλος μπορεί να περάσει πολύ χρόνο στον κήπο, χωρίς όμως να τον έχεις δεμένο. Ένας διαρκώς δεμένος σκύλος δεν είναι παρά ένας δυστυχισμένος σκύλος. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν το θες για κανένα λόγο.

Όσον αφορά στην επιλογή της γάτας, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Όπως και στους σκύλους, οι γάτες έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Οι γάτες έχουν διαφορετικό χαρακτήρα από τους σκύλους και δεν ανταποκρίνονται το ίδιο στην εκπαίδευση. Μπορούν να ζουν σε ένα διαμέρισμα χωρίς να χρειάζονται να βγουν βόλτα. Τους αρέσει η παρέα όταν εκείνες θέλουν και δεν τις πειράζει να μείνουν μόνες τους. Θα διαλέξουν να έρθουν στην αγκαλιά σου όταν εκείνες το θελήσουν.

   Διάβασε ακόμη:

Έξυπνοι τρόποι να απαλλαγείς από τις τρίχες του σκύλου σου

Πέντε βήματα για να συμπαθήσει ο σκύλος σου το αυτοκίνητο