Όταν μιλάμε για σοκολάτα τα στόματα κλείνουν…ή μάλλον ανοίγουν για τα καλά!:-P

Μέχρι σήμερα ήξερες να ετοιμάζεις τον κορμό όπως όλοι.

Σήμερα σου αλλάζουμε τα δεδομένα και σου προτείνουμε τον κορμό… αλλιώτικα!

Πως θα τον φτιάξεις;

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Μόλις βράσει το μείγμα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ35 στρώνουμε μεμβράνη και αδειάζουμε ένα μέρος απο το μείγμα σοκολάτας μέσα.
  • Προσθέτουμε γεμιστά μπισκότα οριζόντια στη φόρμα μας. Αδειάζουμε δεύτερο μέρος από το μέιγμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα. Βάζουμε τη τρίτη στρώση σοκολάτας και ολοκληρώνουμε τον κορμό μας με την τελευταία στρώση από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη τελευταία στρώση από το μείγμα σοκολάτας.
  • Βάζουμε την φόρμα για 3 ώρες στην κατάψυξη.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Τι θα χρειαστείς;

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. βούτυρο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 πακέτα γεμιστά μπισκότα (φράουλα, σοκολάτα, βανίλια)

Tip

Διατηρούμε στην κατάψυξη. Οι στρώσεις με τα μπισκότα μπορούν να είναι τρεις αλλά και τέσσερις με την ανάλογη διαδικασία.

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!