Το φιλικό εργασιακό περιβάλλον και οι καλές σχέσεις με τους συνεργάτες σου σε βοηθάνε να αποδώσεις καλύτερα και να ανταπεξέλθεις στη δύσκολη καθημερινότητα σου. Για την ακρίβεια, οι φιλίες στον εργασιακό χώρο έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.

Διάρκεια στον εργασιακό χώρο: Αν αγαπάς τη δουλειά σου και θέλεις να έχει διάρκεια στο πέρασμα του χρόνου, οι φίλοι στη δουλειά είναι εκεί για να σε βοηθήσουν. Η κοινωνική στήριξη που θα έχεις θα σου δώσει ψυχολογική δύναμη να συνεχίσεις το έργο σου.

Καλό στην υγεία: Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, οι εργαζόμενοι με χαμηλές κοινωνικές επαφές εμφάνισαν διπλάσιες σχεδόν πιθανότητες να πεθάνουν σε διάστημα 20 ετών.

Ευχαρίστηση από τη δουλειά: Ξοδεύεις μεγάλο μέρος της ζωής σου στον εργασιακό σου χώρο και αν νιώθεις δυσάρεστα, γεμάτη στρες και άγχος τότε επηρεάζεται άσχημα όλη η μέρα σου. Οι φίλοι όμως θα βρεθούν στο πλευρό σου για να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις και για να τις αντιμετωπίζεις αισιόδοξα.

Μεγαλύτερη επικέντρωση στη δουλειά: Όταν έχεις ένα καλό φίλο στη δουλειά νιώθεις ότι μπορείς να βασιστείς επάνω του και δεν ανησυχείς τόσο για κουτσομπολιά εις βάρος σου και θέματα εκτός δουλειάς. Με αυτό τον τρόπο, επικεντρώνεσαι καθαρά στη δουλειά σου και νοιάζεσαι για την συνολική πρόοδο.

Διατήρηση ισορροπιών: Οι φίλοι στη δουλειά σε βοηθούν να διατηρήσεις τις ισορροπίες στη ζωή σου και αυτό γιατί σε ενθαρρύνουν όποτε το έχεις ανάγκη, σου δίνουν χρήσιμες συμβουλές και γενικότερα νοιάζονται για σένα. Με λίγα λόγια, επεμβαίνουν θετικά στη δουλειά σου αλλά και στη ζωή σου.

   Διάβασε ακόμη:

25 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την κολλητή σου μέχρι την Πρωτοχρονιά!

3 σημάδια που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά με την κολλητή σου