Το ήξερες ότι ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να επηρεάσει θετικά ή να κάνει κακό στο σώμα σου; Σύμφωνα με ειδικούς, όταν κοιμάσαι ανάσκελα εφαρμόζεις την καλύτερη στάση ύπνου! Αυτή η στάση είναι η καλύτερη δυνατή για το λαιμό και τη σπονδυλική σου στήλη. Ακόμα καλύτερα, με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις και τη δημιουργία ρυτίδων, γιατί δεν ζουλάς το πρόσωπό σου μέσα σε ένα μαξιλάρι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αυτός ο τρόπος ύπνου μπορεί να σε κάνει πιο επιρρεπή στο ροχαλητό και στην άπνοια στον ύπνο. Αν κοιμάσαι έτσι και έχεις διαπιστώσει ότι ροχαλίζεις, προσπάθησε να σηκώσεις λίγο προς τα πάνω το κεφάλι σου με ένα μαξιλάρι.

Όταν κοιμάσαι στο πλάι δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά σίγουρα δεν είναι και ό,τι χειρότερο. Η στάση αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και μπορεί να προκαλεί νευρική συμπίεση στα χέρια και στα πόδια, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει χρόνιο πόνο. Αν προτιμάς αυτή τη στάση πάντως, είναι καλύτερη να ξαπλώνεις στην αριστερή σου πλευρά καθώς μπορεί να μειώσει την καούρα και να βελτιώσει την πέψη. Επίσης, καλό είναι να τοποθετείς ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα σου για να προσφέρεις παραπάνω ενίσχυση στην πλάτη σου.

Τέλος, όταν κοιμάσαι μπρούμυτα να ξέρεις ότι κάνεις την χειρότερη επιλογή. Με αυτή την στάση καταπονείς τον λαιμό σου καθώς πρέπει να γυρίσει 90 μοίρες για να αναπνέεις και ισοπεδώνεις τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σου στήλης, κάτι το οποίο μπορεί να σου προκαλέσει πόνο στην πλάτη.    Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα