Από παιδί θυμάμαι όταν ο Αύγουστος «έπιανε» 27, 28 νιώθαμε μια θλίψη. Τέλειωναν τα μπάνια στη θάλασσα, ο καιρός κρύωνε, το χωριό ερήμωνε, τα σχολεία άνοιγαν.  Η ανεμελιά έδινε τη θέση της σε άλλες, πολλές υποχρεώσεις.

Τι κι αν πέρασαν αρκετά χρόνια, ακόμα νιώθουμε την ίδια θλίψη (και περισσότερο μη σου πω)!

Δεν έχω ακούσει πολλούς να λένε πως το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη τους εποχή, μάλλον η πιο βαρετή. Από το ξεσάλωμα του καλοκαιριού στην οργάνωση και το πρόγραμμα του φθινοπώρου. Επιστροφή στο γραφείο, επιστροφή στο σχολείο, επιστροφή στην πόλη! Αλήθεια θα μου πει κανείς τι ωραίο υπάρχει στο φθινόπωρο;

Όπως κι αν έχει άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε και μας άφησε την πιο όμορφη αρμύρα στα χείλη, την αγκαλιά του ήλιου στο σώμα και φυσικά ένα "σακ βουαγιάζ" με αναμνήσεις -καλές&κακές- για να πορευθούμε στο υπόλοιπο του χρόνου!

Και  ναι, αρχίζω να πιστεύω πως το καλοκαίρι είναι η πιο ισχυρή βιταμίνη για να αντέξουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα!

Επειδή δεν θέλω να ξεκινήσουμε, όμως, τον Σεπτέμβρη με νοσταλγική διάθεση και κατήφεια, θα σου δώσω μια συμβουλή, να ανοίγεις κάθε τόσο τα άλμπουμ με τις καλοκαιρινές φωτογραφίες σου, να χαίρεσαι γι' αυτά που έζησες και να πορεύεσαι με ευτυχία αναμένοντας τα καινούργια που έρχονται!

Αυτό κάνω κι εγώ…! Καλό μήνα <3

xxx

 

 



  Διάβασε ακόμη:

Επιστροφή στη φύση: Άγγιξα λίγο «παράδεισο» και γύρισα…

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;