Στις μέρες μας η πλειοψηφία των γυναικών βάφουν τα μαλλιά τους. Αν βάφεις λοιπόν ήδη τα μαλλιά σου ή σκέφτεσαι να το κάνεις για πρώτη φορά, σου παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βαφών στην αγορά, ώστε να σε βοηθήσουμε στην επιλογή σου.

Οι βαφές γνωστών εταιριών ή αλλιώς χημικές βαφές που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα καλλυντικών περιέχουν δεκάδες χημικές ουσίες, που κατά κύριο λόγο βλάπτουν τα μαλλιά σου και μπορούν να σου προκαλέσουν κνησμούς και αλλεργίες.Βέβαια, είναι πολύ δελεαστικές καθώς παρέχουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων για να επιλέξεις. Το καλό είναι ότι μπορείς να αποκτήσεις το χρώμα των μαλλιών που επιθυμείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως σταδιακά τα μαλλιά σου αρχίζουν να δείχνουν άτονα, θαμπά και ξερά, κάτι το οποίο θα σε κάνει να θες να ξαναβάψεις σύντομα τα μαλλιά σου για να τους ξαναδώσεις ζωντάνια. Πολύ πιθανόν να αποκτήσεις ψαλίδα και γενικότερα ξερές άκρες.

Από την άλλη, υπάρχουν οι φυτικές βαφές που αποτελούν 100% φυτικό προϊόν και περιέχουν μόνο ουσίες απο φυτά, ρίζες κλπ. Οι φυτικές βαφές είναι συνήθως σκόνη (θρυμματισμένα φυτά), δεν πωλούνται δηλαδή σε μορφή κρέμας ή σαμπουάν ή άλλου υγρού. Οι φυτικές βαφές έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Απαιτούν αρκετό χρόνο ετοιμασίας της βαφής (12 ώρες) άλλα και μεγάλο χρόνο εφαρμογής (2-5 ώρες). Δεν έχουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων και τα χρωματικά αποτελέσματα δεν είναι ίδια για όλους του τύπους μαλλιών.

Τα πλεονεκτήματα όμως που έχουν είναι πολύ σημαντικά. Όχι μόνο δεν βλάπτουν τα μαλλιά, αλλά τα δυναμώνουν και τα κάνουν πιο λαμπερά και υγιή. Το πιο διαδεδομένο προϊόν που χρησιμοποιείται στις φυτικές βαφές είναι η χέννα. Η χέννα χρησιμοποιείται σαν βάση. Διάφορα άλλα φυτά χρησιμοποιούνται για να δώσουν αποχρώσεις (καφέ, μαύρο). Οι περισσότερες φυτικές βαφές (αν όχι όλες) έχουν σαν βάση τη χέννα. Με την χεννα μπορείς να καλύψεις τα λευκά μαλλιά (σχεδόν 100%) και να έχεις μόνιμο αποτέλεσμα καθώς η χέννα δεν ξεβάφει.

 

 

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!