Η μάσκαρα είναι από τα καλλυντικά που τελειώνει πιο γρήγορα απ’ όλα τα υπόλοιπα αλλά και ξεραίνεται πολύ εύκολα. Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με τη χρήση της μάσκαρα, όπως το να μην έχεις κλείσει καλά το καπάκι της ή κάθε φορά που την ανοιγοκλείνεις μπαίνει μέσα αέρας και πήζει.

Και όμως υπάρχει λύση! Ακόμα και αν η μάσκαρα σου έχει ξεραθεί ενώ εσύ την χρειάζεσαι καθώς ετοιμάζεσαι, κάνε τα εξής προκειμένου να την «αναστήσεις»:

  1. Βεβαιώσου ότι έχεις κλείσει καλά το καπάκι της και τοποθέτησε ολόκληρη τη μάσκαρα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, αφήνοντας την για δύο με τρία λεπτά. Η θερμότητα του νερού θα ρευστοποιήσει ξεραμένη ή πηγμένη μάσκαρα.
  2. Αν βιάζεσαι να ετοιμαστείς και δεν έχει χρόνο να βράσεις νερό, υπάρχει και άλλη λύση. Βγάλε το βουρτσάκι της μάσκαρα και ρίξε πάνω του δύο με τρεις σταγόνες κόκα κόλα. Ναι καλά άκουσες. Βάλε αμέσως το βουρτσάκι μέσα στην μάσκαρα και κάνε έντονες κυκλικές κινήσεις στα τοιχώματα τής για να ρευστοποιηθεί το υλικό. Η μάσκαρα σου έγινε σαν καινούργια!

   Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο

Σταθεροποιητικό σπρέι μακιγιάζ; Φτιάξ’ το μόνη σου με 3 υλικά!