Τα σχολεία ανοίγουν σιγά-σιγά και κάποια παιδάκια θα αποχωριστούν για πρώτη φορά τους γονείς τους, ενώ άλλα που έχουν αρχίσει ήδη το σχολείο, θα συνεχίσουν σε μεγαλύτερη τάξη. Αρκετά από αυτά αρνούνται κατηγορηματικά να πάνε σχολείο, κάτι που κυρίως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι αναμενόμενο.

Αν έχει και το δικό σου παιδί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, καλό θα είναι να εφαρμόσεις κάποια πράγματα που σίγουρα θα το βοηθήσουν. Σε πρώτη φάση, πρέπει να κατανοήσεις το άγχος του παιδιού και να μην του δημιουργείς ακόμα μεγαλύτερο.

Εάν επιμένει κατηγορηματικά να μην πάει σχολείο, δεν πρέπει να υποκύψεις στο πείσμα του καθώς θα βασιστεί πάνω σε αυτό και η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Αν δεις τα πολύ σκούρα, καλό θα είναι να μιλήσεις με την δασκάλα του για το πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε.

Εξίσου σημαντικό είναι να κάνεις το σχολείο διασκέδαση και να μιλάς με θετικά λόγια στο σπίτι για το σχολείο. Μην παρουσιάζεις στο παιδί το σχολείο σαν αγγαρεία που είναι υποχρεωμένο να πάει αλλά ενέπνευσε του τον ενθουσιασμό και την έννοια της μάθησης.  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί