Πολλές γυναίκες επιλέγουν λάθος νούμερο σουτιέν και το διαλέγουν καθαρά βάσει σχεδίου, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα υγείας. Ένας από τους κινδύνους που κρύβει μια κακή επιλογή σουτιέν είναι οι πονεμένοι ώμοι. Καλό θα είναι να μην διαλέγεις σουτιέν με μικρές θήκες και τιράντες πολύ χαλαρές στην πλάτη, καθώς οι ώμοι επωμίζονται το βάρος και όχι η πλάτη. Το σουτιέν θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό.

Από την άλλη, οι υπερβολικά σφιχτές τιράντες στο σουτιέν μπορεί να σου προκαλέσουν πονοκεφάλους. Η πλάτη σου επιβαρύνεται και τα νεύρα που ξεκινούν από την περιοχή επηρεάζονται, με αποτέλεσμα να σου προκαλέσει πόνο στο στομάχι αλλά και παραπάνω κόπωση.

Η λάθος επιλογή σουτιέν μπορεί να σου προκαλέσει και κακή στάση του σώματος, καθώς δεν θα μπορείς να στέκεσαι ή να κάθεσαι σωστά χωρίς να πονάς στη μέση, την πλάτη ή το λαιμό. Καλό θα είναι να μετρήσεις το στήθος σου και να επιλέξεις το κατάλληλο μέγεθος για σένα.

Ένας ακόμα κίνδυνος είναι η δημιουργία πληγών και ουλών. Ένα στενό και μικρό σουτιέν μπορεί να προκαλέσει ουλές κάτω από το δέρμα στα πλάγια του στήθους και μακροχρόνια μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και πληγές.

Τέλος, αν είσαι από τις κοπέλες που φοράνε ξεχειλωμένα σουτιέν ή καθόλου, μην απορρήσεις αν αρχίσεις να βλέπεις το στήθος σου να πέφτει σταδιακά. Το σουτιέν εκτός από σύμβολο μόδας, είναι ο τρόπος να στηρίζεις το στήθος σου.

   Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα