Στη σύγχρονη κοινωνία ο ρόλος της γυναίκας είναι μακράν ο πιο δύσκολος και γι΄αυτό φαίνεται ότι δουλειά και υποχρεώσεις δεν πάνε μαζί για τις περισσότερες. Οι κοινωνιολόγοι λένε ότι το να έχεις ένα σύζυγο που δουλεύει αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, μπορεί να βλάψει την καριέρα της γυναίκας και αυτό γιατί οι γυναίκες έχουν κατ’ επέκταση λιγότερο χρόνο για εργασία αφού είναι υπεύθυνες να φροντίσουν το σπίτι και τα παιδιά.

Αν ο σύζυγος δουλεύει ακόμα περισσότερες ώρες την ημέρα, οι πιθανότητες να παραιτηθεί η σύζυγος από την δουλειά της αυξάνονται κατακόρυφα. Αντιθέτως για τους άνδρες, αν η σύζυγος τους εργάζεται πολλές ώρες, η επίδραση του γεγονότος αυτού στην δική τους δουλειά είναι αμελητέα.

Επίσης, οι πολλές ώρες εργασίας και των δύο προκαλούν σύγκρουση μεταξύ δουλειάς και οικογένειας και έτσι τα ζευγάρια λύνουν συνήθως το πρόβλημα με τέτοιο τρόπο όπου βάζουν σε προτεραιότητα την καριέρα των ανδρών. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, το έργο της γυναίκας είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από το αντίστοιχο των ανδρών.  Διάβασε ακόμη:

10 επαγγέλματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες

Σε ενδιαφέρει: Νέες θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος