Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και απορροφάται εύκολα από το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύοντας το θύλακα της τρίχας. Με αυτό το έλαιο τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν λάμψη και θα δείχνουν πιο υγιή. Επίσης, περιορίζει στην τριχόπτωση και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Εκτός από τα μαλλιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες και στα φρύδια σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς για να γίνουν πιο πυκνά.

Αν έχεις πιτυρίδα και ξηροδερμία, ρίξε στην παλάμη σου λίγες σταγόνες από το αμυγδαλέλαιο και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου. Άφησε το για περίπου 45 λεπτά και λούσε καλά τα μαλλιά σου.

Αν θες να δυναμώσουν τα μαλλιά σου αλλά και να μακρύνουν βρέξε τα μαλλιά σου και ζέστανε μία με δύο κουταλιές αμυγδαλέλαιο. Άπλωσε το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και άφησε το να δράσει για μία ώρα.

Αν πάλι θες να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το πιστολάκι, βάλε μία σταγόνα στις άκρες των μαλλιών σου μετά το λούσιμο. Μην το παρακάνεις γιατί τα μαλλιά θα λαδώσουν.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!