Αν όχι όλες, οι περισσότερες γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν χαθεί από μία φίλη λόγω του ότι έχουν βρει σχέση. Μπορεί να το έχεις κάνει και εσύ. Το θέμα είναι γιατί γίνεται αυτό, κάτι το οποίο δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο.

Σύμφωνα με πολλούς ψυχολόγους μια τέτοια αντίδραση κρύβει πράγματα για τον εαυτό σου που ίσως δεν θέλεις να πιστέψεις. Το να προσκολλάσαι σε έναν άνθρωπο μπορεί να σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, νιώθεις αδύναμη και με χαμηλή αυτοεκτίμηση και έτσι θες να γατζώνεσαι από κάποιον. Μπορεί ακόμα και να σκέφτεσαι κάποιες φορές ότι ο μόνος σκοπός που έχεις στη ζωή σου είναι το αγόρι σου.

Σε μία τέτοια περίπτωση οι συνέπειες τόσο στον εαυτό σου, στη σχέση σου αλλά και στους φίλους σου δεν είναι καλές. Και αυτό γιατί οι υπερβολές βλάπτουν εσένα καθώς δεν μπορείς να εξελιχθείς σαν προσωπικότητα και κάνεις συνεχώς και υποσυνείδητα πράγματα που αρέσουν στο ταίρι σου και ορίζονται από αυτόν.

Το να είσαι συνέχεια με τον άλλον κουράζει και τους δύο και η καθημερινή ρουτίνα αλλά και συνήθεια μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου. Η πιο σημαντική συνέπεια είναι να χάνεις φιλίες για αυτόν τον λόγο. Εάν παραμελείς τους φίλους σου προκειμένου να βρίσκεσαι συνέχεια με το αγόρι σου, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και παρεξηγήσεις στη φιλία σου, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι και να μην ξεχνάς ποτέ είναι να θέτεις την προσωπικότητα σου και την αυτοεκτίμηση σου πάνω απ’ όλα. Να θέτεις προτεραιότητες και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να χωρέσεις τα πάντα στη ζωή σου, που αποτελεί και το πιο σημαντικό κομμάτι.

   Διάβασε ακόμη:

25 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την κολλητή σου μέχρι την Πρωτοχρονιά!

3 σημάδια που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά με την κολλητή σου