Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να καταφέρει να διατηρήσεις το δέρμα της νέο και σφριγηλό όσο περισσότερο μπορεί (και για πάντα αν είναι δυνατόν)

Στην αγορά κυκλοφορούν κρέμες και σκευάσματα γι΄αυτόν ακριβώς το σκοπό. Ωστόσο υπάρχουν και μικρά μυστικά στην καθημερινότητα μας που πρέπει να γνωρίζεις έτσι ώστε να διατηρείς το δέρμα φρέσκο και νεανικό!

1. Πρέπει να κάνεις συχνά απολέπιση. Το ιδανικό θα ήταν να κάνεις μία φορά την εβδομάδα αν μπορείς να βρεις χρόνο. Τα απολεπιστικά προϊόντα βοηθούν την επιδερμίδα να απομακρύνει  τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξει τη χαμένη λάμψη της.

2. Μην πειράζεις τα σπυράκια σου. Όταν σπας τα σπυράκια σου κάνεις τις φυσικές ρυτίδες πιο βαθιές και αποκτάς και μικρές ουλές. Οπότε καλύτερα να σταματήσεις αυτό το κακό συνήθειο.

3. Το κάπνισμα είναι άλλη μία συνήθεια πολύ βλαβερή για το δέρμα. Καταστρέφει το δέρμα όπως ακριβώς και ο ήλιος μόνο που το κάνει πολύ πιο γρήγορα. Λόγω της πίσσας το δέρμα σκουραίνει και αλλοιώνεται.

4. Φόρα αντιηλιακό συνέχεια. Είναι γνωστό ότι ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την γήρανση του δέρματος. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου  αλλοιώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, δύο στοιχεία που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και απαλό.

5. Κάνε ολοκληρωμένο καθαρισμό σε αισθητικό τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποφράσσει τους πόρους και τα μαύρα στίγματα.  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!