Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να πετάμε το μπαγιάτικο ψωμί, τώρα όμως δεν θα το κάνουμε γιατί μπορούμε να φτιάξουμε ένα απίθανο φαγητό!

Τι; Σουφλέ με μανιτάρια!

Πως θα το φτιάξεις;

Καθαρίζεις και κόβεις τα μανιτάρια σε φέτες και τα ψήνεις με το λάδι και το σκόρδο στο αντικολλητικό τηγάνι, ώσπου να βγάλουν και να ξαναπιούν τα υγρά τους. Τα αλατοπιπερώνεις και τα ανακατεύεις με το μαϊντανό. Βουτυρώνεις καλά ένα σκεύος για σουφλέ και βάζεις μια στρώση ψωμιού, μια στρώση μανιτάρια και μία στρώση τυριά. Επαναλαμβάνεις μέχρι να σου τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάς το γάλα με τα αυγά και το περιχύνεις με αυτό το μείγμα. Αφήνεις να ποτιστούν πολύ καλά όλα τα υλικά και ψήνεις στους 170 C για 25 λεπτά, δηλαδή ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να δημιουργήσει μια χρυσή κρούστα από πάνω.

 

Τι θα χρειαστείς;

300 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο σε κύβους
½ κιλό μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. λάδι 
200 γραμμ. διάφορα τυριά τριμμένα 
½ λίτρο γάλα 
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

 



  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Τι είναι το κρασί Merlot που ακούς συνέχεια;